Poliisi käräytti huumeiden levittämisringin – huumerahat kulkivat Hello Kitty -lelussa

Heroiinia, amfetamiinia ja metamfetamiinia on levitetty erityisesti Helsingissä, mutta myös muualla Suomessa. Osa amfetamiinista on ollut Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnon mukaan poikkeuksellisen vahvaa.

Kotimaa
Hello Kitty-pehmolelu.
Suuria määriä huumausainekauppaan liittyvää rahaa kuljetettiin muun muassa tämän Hello Kitty-lelun sisällä.Poliisi

Helsingin poliisi on paljastanut laajan heroiinin ja amfetamiinin levittämistapauksen. Esitutkinnan aikana on kuulusteltu kymmeniä henkilöitä, joista tutkintavankeudessa on ollut 12. Tapauksen tutkinta alkoi alkuvuodesta ja se on nyt siirretty syyteharkintaan.

Poliisi on takavarikoinut esitutkinnan aikana useita kiloja amfetamiinia, pieniä määriä heroiinia sekä kymmeniä tuhansia euroja käteistä rahaa ja useita aseita. Suuria määriä rahaa kuljetettiin muun muassa Hello Kitty -lelun sisällä.

Osa amfetamiinista on ollut Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnon mukaan poikkeuksellisen vahvaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sellaisenaan käytettynä amfetamiini olisi saattanut olla pienenäkin määränä tappavaa.

– Kyseessä on siis vielä jatkamatonta, 69 prosenttista amfetamiinia, joka on hyvin lähellä tuottajaporrasta. Yleensä Suomen huumemarkkinoilla liikkuu jatkettua 25-40 prosenttista amfetamiinia. Mutta en usko, että nyt levitettyä amfetamiinia olisi tultu käyttämään jatkamattomana, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen.

Heroiinia, amfetamiinia ja metamfetamiinia on levitetty erityisesti Helsingissä, mutta myös muualla Suomessa.

Kokonaisuuteen liittyen poliisilla on ollut tutkinnassa myös muun muassa törkeä kiristys sekä useita pahoinpitelyjä. Näiden epäiltyjen rikosten taustalla on ollut huumausainekauppaa. Kaikkiaan kokonaisuudessa epäillään rikoksista yli 20 henkilöä.