1. yle.fi
  2. Uutiset

21-vuotias imitoi 151 pokémon-hahmoa – kaikki eivät usko ääniä aidoiksi

Jenny julkaisi kesäkuussa videon itsestään matkimassa lukuisien pokémon-hahmojen kimeitä ja mataliakin ääniä. Nainen kuulostaa niin uskottavalta, etteivät kaikki katsojat usko äänten olevan aitoja.

ilmiöt
Jenny Pitkänen imitoimassa Pikachua.
Kuvakaappaus Jenny Pitkäsen YouTube-videolta.

Kajaanilaislähtöinen Jenny Pitkänen kuulostaa halutessaan Pikachulta, Rattatalta tai vaikkapa 149 muulta pokémonilta (siirryt toiseen palveluun). YouTubessa naisen kesäkuussa julkaistu ääni-imitointivideo on kerännyt yli 20 000 näyttöä.

– Pokémonit ovat tulleet minulle tutuksi jo lapsena, tuo oli aika hauska kokeilu, nykyään Tampereella asuva Pitkänen kertoo.

Pian 21-vuotias Jenny kuulostaa jo jopa niin uskottavalta, että pokémon-videota kommentoineet ovat epäilleet naisen muokanneen ääntään.

– Tiedän itse, että en ole niitä muokannut. Siitähän tulee minulle vaan parempi mieli, kun osaan tehdä jotan "mahdotonta".

Jenny Pitkänen
Jenny Pitkänen vakuuttaa, ettei ole muokannut ääntään katsojia YouTubessa keräävälle videolle.Jenny Pitkänen

Inspiraatiota Jenny otti toiseltavideolta (siirryt toiseen palveluun), jossa tubettaja matki pokémoneja äänellään. Vaikempia hänelle oli suurten pokémonien matkiminen.

– Naiselle matalaääniset olivat vaikeampia. Charizard, Onyx ja Snorlax esimerkiksi.

Vain yksi ammattihaave

Pitkänen haaveilee ääninäyttelijän urasta ja kokoaakin äänikirjastoa YouTubeen. Jennyn kanavalta löytyy pokémon-äänien lisäksi dubbauksia Disneyn piirrettyihin.

– Se on minun unelma, ainut oikea työ mitä haluaisin tehdä. Se on kyllä minun juttuni. Juuri hempeä-ääniset hahmot ovat sellaisia, joita tykkään imitoida. Pikachusta ihmiset innostuivat.

Pitkänen on aina tykännyt matkia ympärillään kuulemia ääniä. Imitointi-innosta käy isää kiittäminen.

– Minun isä on tehnyt aina hauskoja ääniä, sitä kautta kai minäkin ryhdyin imitoimaan kieliä, puhetyylejä ja ääniä.

Lue seuraavaksi