1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nelimarkka-museo

Museokortin suosio näkyy – Nelimarkka-museolla takana vuosikymmenen ennätyskesä

Alajärvellä toimiva Nelimarkka-museo on houkutellut kesänäyttelyihinsä jo yli 2100 kävijää. Aiempi kävijäennätys ylittyy reilusti, sillä näyttelyt ovat avoinna syyskuun alkupäiviin. Suosiota selittää alueen taiteilijoiden näyttelyt sekä museokortti.

Kaarina Heikinheimon LUMOUS -näyttelyn teoksia. Kuva: Erkki Salminen

Nelimarkka-museossa on ollut vuosikymmenen ennätyskesä. Kesän näyttelyt, alajärveläislähtöisten Kaarina Heikinheimon LUMOUS ja Mari Hallapuron Alinen, ovat houkutelleet museoon kolmen kesäkuukauden aikana jo yli 2100 kävijää. Keskiarvo viimeisen kymmenen kesän ajalta on ollut 1200:n kävijän tienoilla. Aiempi ennätys on vuodelta 2014, jolloin museo täytti 50 vuotta. Tuolloin kävijöitä oli 1630.

Myös Villa Nelimarkan kesä- ja heinäkuun näyttelyt houkuttelivat paikalle yleisöä yli 300 henkeä. Kesäkuussa esillä oli Tuuli Linterin ikoneita ja heinäkuussa valokuvia Kivitipun vastaanottokeskuksen vuodesta.

Museokortti lisännyt kävijämäärää

Nelimarkka-museon mukaan alueen taiteilijoiden näyttelyt ovat selvästi herättäneet paikallisen yleisön kiinnostuksen. Myös museokortin suosio näkyy tilastoissa. Koulujen alettua myös koululaisryhmät ovat olleet tuttu näky museolla.

Nelimarkka-Rahasto -säätiö korvaa kokonaan eteläpohjalaisten koululaisten kuljetuksen Nelimarkka-museolle. Kesän näyttelyt on myös koettu kouluissa sopiviksi uuden opetussuunnitelman monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin.

Paikalliset taiteilijat kiinnostavat

Museosta kerrotaan, että yleisö on ihastellut Vaasassa asuvan ja työskentelevän Heikinheimon teosten suurta kokoa, raikkaita värejä, yksityiskohtaisuutta ja pikkutarkkuutta.

Vastapainoa Heikinheimon isoille teoksille ja väreille on tuonut Keravalla asuvan ja työskentelevän Mari Hallapuron pienet, synkän humoristiset grafiikan vedokset, jotka käsittelevät muodonmuutosta.

Näyttelyt ovat avoinna 4.9.2016 saakka.