Kaunotar ja Hirviö pikakelauksella – klassikko on sovitettu uudelleen lyhyeksi versioksi

Teatteri Imatra esittää satuklassikosta Pohjoismaissa ennen näkemättömän sovituksen. Perheen pienimmätkin jaksavat katsoa tuntiin tiivistetyn tarinan Kaunottaresta ja Hirviöstä.

Kaunotar ja hirviö
Kaunotar ja Hirviö näytelmä
Kare Lehtonen

Teatteri Imatra johdattaa syyskauden alkajaisiksi katsojat satujen maailmaan. Uusi sovitus satuklassikosta Kaunotar ja Hirviö on samalla Pohjoismainen kantaesitys.

Tarina rohkeudesta, ystävyydestä ja pelkojen voittamisesta on puristettu 50 minuuttiin. Kaunottaren ja Hirviön monet roolit on jaettu kolmen näyttelijän kesken. Näytelmän neljännessä puheroolissa kuiskii meri.

– Tästä tarinastahan on tehty lukemattomia versioita, joista tunnetuin taitaa olla Disneyn animaatio. Sen pohjalta tehtyä musikaalia on esitetty muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, kertoo ohjaaja Timo Rissanen.

Teatteri Imatran versiossakin soi musiikki. Näyttämöllä ei kuitenkaan lauleta.

Naamio on mieto sauna

Näyttelijä Aki Honkatukia käyttää Hirviön roolissa mahtavaa naamiota. Mittatilaustyönä tehdyn maskin alla tulee hiki.

– Meillä on hyvin lämpimät välit tämän maskin kanssa, Honkatukia naurahtaa.

Hän kantaa naamiota melkein puolet esitysajasta.

– Se on semmoinen mieto sauna, Honkatukia kuvailee.

Näytelmässä Kaunottaren isä eksyy lumotulle saarelle ja poimii tyttärelleen tuliaisiksi ruusun. Tämä saa saarelle taiotun Hirviön vihan valtaan ja hän haluaa Kaunottaren isän jäävän saarelle.

Isä onnistuu kuitenkin saamaan luvan Hirviöltä, että tämä päästää hänet hyvästelemään tyttärensä Kaunottaren. Rohkea ja voimakastahtoinen Kaunotar päättää mennä saarelle isänsä sijasta. Tapaamisesta syntyy ainutkertainen kohtaaminen…

Sydämeen käyvässä näytelmässä on tietenkin onnellinen loppu.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus