1. yle.fi
  2. Uutiset

Sarjanousu vaatisi SiiPeltä kenttäolosuhteiden parantamista – harkinnassa jopa uusi stadion

Siilinjärven Pesiksen mahdollinen sarjanousu pääsarjatasolle vaatii olosuhdeparannuksia Siilinjärvellä lähivuosina. Superpesiskentillä vaaditaan jatkossa 1 500 katettua katsomopaikkaa.

urheilu
pesäpallo, yleiskuva, kuvitus, viuhka
Tomi Hänninen

Superpesiskarsinnoissa pelaava Siilinjärven Pesis joutuu miettimään kenttäolosuhteitaan, jos joukkue nousee ensi kaudeksi pääsarjaan. Superpesiksessä vaaditaan ensi vuonna 1 500 katettua katsomopaikkaa, mutta käytännössä seura voi saada poikkeusluvan pelata vaikka katettuja paikkoja ei olisikaan.

SiiPen toiminnanjohtaja Marko Heikkinen arvioi, että muilta osin Manttu täyttää vaatimukset. Kentälle mahtuu 2 000 katsojaa. Mantun tekonurmea on uusittava jossain vaiheessa. Nurmi uusittiin polttolinjaan asti muutama vuosi sitten.

Siilinjärven Pesis aloittaa lauantaina taistelun noususta Superpesikseen. Ykköspesiksen runkosarjassa toiseksi sijoittuneella SiiPellä on ottelusarjassa Kempeleen Kiriä vastaan kotietu, eli se aloittaa ottelusarjan kotikentällään.

Vuosi sitten Superpesikseen noussut Kempeleen Kiri sijoittui runkosarjassa toiseksi viimeiseksi. Superpesispaikka heltiää kolmella voitolla. SiiPen miehet ovat pelanneet pesäpallon ylimmällä sarjatasolla viimeksi 18 vuotta sitten, kaudella 1998.

Harkinnassa uusi stadion Kuilun monttuun

Siilinjärvellä on mietitty myös pitkään pesäpallo-olosuhteiden parantamista. Yksi mahdollisuus olisi tehdä nykyaikainen stadion Kuilun monttuun viitostien kupeeseen. Tällöin alue palvelisi hyvin myös talvilajeja.

Mahdollinen superpesisnousu toisi paljon työtä myös talouspuolella. SiiPen arvion mukaan budjetti pitäisi saada nostettua noin 200 000 euroon. Tällä kaudella SiiPen ykköspesisjoukkueen ja A-poikien budjetti on yhteensä noin 130 000 euroa.

Toiminnanjohtaja Marko Heikkinen painottaa mahdollisen sarjanousun vaativan edelleen järkevää taloudenpitoa. Tällä kaudella SiiPellä on ollut noin 40 yhteistyökumppania.

Lue seuraavaksi