1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisilta uutta tietoa Forssan yhteenotosta

Poliisin tietoon on tullut yksi uusi pahoinpitely ja kaksi vahingontekoa. Poliisin mukaan jonkinlainen kostomieliala lienee yksi syy tiistai-iltana tapahtuneeseen yhteenottoon.

Hämeen poliisi toteaa tiedotteessa, että ilmapiiri Forssan seudulla on ollut viime aikoina kireä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Forssan vastaanottokeskuksen pihalla tiistaina tapahtuneesta yhteenotosta on saatu lisätietoja.

Poliisin mukaan torstaina on kirjattu yksi uusi rikosilmoitus pahoinpitelystä, jossa uhrina on ollut paikallinen tyttö. Pahoinpitely on poliisin mukaan tapahtunut Saksankujalla tiistaina yhteenoton aikaan. Rikosylikomisario Martti Hirvonen kertoo Ylelle, että uhri on alaikäinen ja hän on ollut paikalla vastaanottokeskuksen pihalla yhteenoton aikaan.

Tytön vammat ovat lieviä ja asian selvittely on vielä kesken. Hirvosen mukaan poliisilla ei ole tietoa epäillyn pahoinpitelijän henkilöllisyydestä.

Poliisille on pahoinpitelyn lisäksi tehty torstaina rikosilmoitukset kahteen autoon kohdistuneesta vahingonteosta. Pysäköityjä autoja on vahingoitettu lyömällä niitä jollakin esineellä. Autot oli pysäköity vastaanottokeskuksen läheisyyteen.

Kahden pahoinpitelyn tutkinta edennyt

Yhteenoton jälkeisenä yönä otettiin kiinni 18-vuotias mies, joka on edelleen pidätettynä. Miestä epäillään tällä hetkellä kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta. Vielä eilen poliisi kertoi epäilevänsä miestä yhdestä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Pidätetyllä on aikaisempaa väkivalta- ja huumerikostaustaa. Poliisin tiedossa ei ole, että hän olisi osallistunut ääriryhmien toimintaan.

Huomenna perjantaina tutkinnanjohtaja päättää, esitetäänkö miestä vangittavaksi.

Poliisi on myös kuulustellut turvapaikanhakijoita asianomistajina aiemmin elokuussa tapahtuneisiin pahoinpitelyihin. Lisäksi yhtä henkilöä on tänään kuulusteltu epäiltynä kantasuomalaisen 15-vuotiaan pojan pahoinpitelyyn, joka tapahtui Prisman parkkipaikalla maanantaina.

Poliisi: "Jonkinlaista kostomielialaa"

Hämeen poliisi toteaa tiedotteessaan, että ilmapiiri Forssan seudulla on ollut viime aikoina kireä. Poliisin käsityksen mukaan 15-vuotiaan pahoinpitely aiheutti joillekin tiistain nujakkaan osallistuneille kostonhalua maahanmuuttajia kohtaan. Nuorison keskuudessa kiertänyttä kostomielialaa pidetäänkin yhtenä syynä tiistai-iltana tapahtuneeseen yhteenottoon.

Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat poliisin mukaan tiistaina osanneet odottaa jotakin, ja olivat havainneet jo hyvissä ajoin suomalaisten kokoontumisen lähistölle.