1. yle.fi
  2. Uutiset

Pallivahan kirkko yritetään suojata lisävaurioilta

Turun Pallivahan kirkon kunnostamiseksi anotaan 60 000 euron lisämäärärahaa. Pallivahan kirkko kärsii ennakoitua suuremmista kosteusvaurioista.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
Tumma risti turkoosia taustaa vasten, vieressä tuikkukynttilälyhtyjä.
Henrikinseurakunnan kirkkoherran vaali käytiin toukokuussa. Arkistokuva.Yle

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstaina esittää kirkkovaltuustolle, että se myöntäisi 60 000 euron lisämäärärahan Pallivahan kirkon peruskorjaukseen.

– Rakennus suojataan, ettei tule lisävahinkoa. Myöhemmin kiinteistöjohtaja tekee uuden esityksen kirkkoneuvostolle ja sitä kautta kirkkovaltuustolle, mitä rakennukselle tehdään. Asia tulee esille syyskuussa kirkkovaltuuston kokouksessa, kertoo Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiedotuspäällikkö Paula Heino.

Peruskorjaukseen uppoaisi vähintään kaksi miljoonaa euroa. Uuden kirkon rakentaminen kustantaisi noin kuusi miljoonaa.

Pallivahan seurakuntakeskuksessa tehtiin sisäilmatutkimuksia viime talvena. Silloin huomattiin vakavia puutteita. Ilmanvaihdon mukana huonetiloihin kulkeutuu mineraalivillakuituja, ja kellariosan seinien alaosissa on kosteusvaurioita.

Kiinteistöjohtaja Seppo Kosolan mukaan rakennuksen seinien vierustoja avattiin kesällä ja kävi ilmi muun muassa se, ettei kellarin seinissä ole lainkaan kosteuseristystä. Samalla selvisi, että betonilattia ja seinän alaosat olivat kosteita. Lämmöneristeenä käytetyssä mineraalivillassa oli mikrobikasvustoja.

Vuonna 1968 valmistunut rakennus on käyttökiellossa. Pallivahan kirkko kuuluu Maarian seurakuntaan.

Seurakunnan toiminnoille on järjestetty väistötiloja.

Lue seuraavaksi