Turkkilaismiesten huumetuomiot säilyivät hovissa – 1 000 ekstaasipillerin haku Saksasta naamioitiin autonhakumatkaksi

Toinen päätekijöistä oli pyytänyt tuomionsa alentamista ehdolliseksi, koska hän oli esitutkinnassa selvittänyt rikostaan. Miehet olivat hankkineet tuhat ekstaasitablettia Saksasta tämän vuoden keväällä.

ekstaasi (huumeet)

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa tuomiot Kotkassa tapahtuneista törkeistä huumausainerikoksista. Toinen päätekijöistä oli pyytänyt vankeustuomion alentamista ehdolliseksi muun muassa siksi, että hän on esitutkinnassa selvittänyt rikostaan. Hän vetosi myös siihen, että hänen perheeseensä kuuluu kolme alaikäistä lasta.

Kaksi turkkilaista miestä oli tämän vuoden keväällä hankkinut Saksasta noin tuhat tablettia erittäin vaaralliseksi luokiteltua ekstaasia. Huumeet maksettiin kaksikon yhteisillä rahoilla.

Syytteen mukaan matka Saksaan oli naamioitu autonhakureissuksi. Huumeet toimitti Suomeen myyjän järjestämä kuriiri, ja turkkilaismiesten suunnitelmana oli jakaa erä puoliksi keskenään. Poliisi takavarikoi huumeet kotkalaisesta yksityisasunnosta maaliskuussa.

Toinen turkkilaismiehistä sai kahden vuoden ja yhden kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Toisen päätekijän ehdoton tuomio oli vuosi ja kymmenen kuukautta vankeutta.

Tapaukseen liittyvät myös kaksi suomalaista miestä. Heistä toinen tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä huumausainerikoksesta ehdolliseen vankeuteen. Toiselle miehelle neljän kuukauden ehdollinen tuomio tuli huumausainerikosesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.