1. yle.fi
  2. Uutiset

Aarnion huumejutun skootterihaara toi tuomion rikosylikonstaapelille

Kymenlaakson käräjäoikeus on antanut sakkotuomion Jari Aarnion huumejuttua tutkineelle keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelille. Oikeuden mukaan rikosylikonstaapeli syyllistyi virkavelvollisuuden rikkomiseen, koska oli läheisessä ystävyyssuhteessa Aarnion rikostoveriksi epäillyn naisen kanssa.

Kotimaan uutiset
Kymenlaakson käräjäoikeudessa luettiin tänään syyte keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelille virkavelvollisuuden rikkomisesta
Kymenlaakson käräjäoikeudessa luettiin tänään syyte keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelille virkavelvollisuuden rikkomisestaJuha Korhonen / Yle

Läheinen suhde Jari Aarnion rikostoveriksi epäiltyyn naiseen on tuonut tuomion huumejuttua tutkineelle rikosylikonstaapelille. Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan rikosylikonstaapeli syyllistyi virkavelvollisuuden rikkomiseen, koska oli läheisessä ystävyyssuhteessa kuulustelemansa naisen kanssa. Oikeus määräsi poliisille 50 päiväsakkoa, eli noin 1 400 euroa.

Aarnion huumejuttua tutkinut keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli myönsi oikeudessa tiistaina, että oli antanut niin sanotulle Malmin naiselle lahjoja ja tavannut tätä. Rikosylikonstaapeli lahjoitti naiselle muun muassa skootterin, yli 3 500 euroa rahaa ja matkapuhelimia.

Rikosylikonstaapeli kuulusteli naista ja ystävystyi naisen kanssa tämän tutkintavankeuden aikana. Tämän jälkeenkin poliisi piti yhteyttä naiseen lähes päivittäin ennen rikoksen oikeuskäsittelyä.

Tuomio oli syyttäjän vaatimusten mukainen. Syyttäjä katsoi, että rikosylikonstaapelin olisi pitänyt jäävätä itsensä tutkinnasta, koska suhde naiseen oli niin luottamuksellinen ja läheinen.

Lue seuraavaksi