7 vinkkiä, joilla onnistut treffeillä – ensimmäiset minuutit ratkaisevat

Ensivaikutelma muodostuu siitä, miltä näyttää, miltä tuoksuu ja miten liikkuu. Kymmenessä minuutissa ihminen tekee toisesta valtavasti havaintoja. Kaksi ensivaikutelman kanssa työskentelevää yrittäjää antoi vinkit onnistuneisiin treffeihin.

ilmiöt
Nainen ja mies käsi kädessä.
Hanne Kinnunen / Yle

Miten treffeille, pikatreffeille tai perinteisille, kannattaa valmistautua? Mistä treffeillä kannattaa keskustella? Neuvoja antavat pikatreffitapahtumia järjestävä ”deittikuningatar” Anna Uusiheimala Deittisirkuksesta sekä tapahtumatalo Succeen yrittäjä ja pukeutumisneuvoja Kaisa Löfgren.

1. Avoin mieli

Kannattaa lähteä tapaamaan ihmisiä avoimin ja positiivisin mielin, neuvoo Anna Uusiheimala. On hyvä unohtaa tarkat listaukset ja määritelmät siitä, millainen on unelmien kumppani.

– Itse en usko siihen, että määritteet rakastumiseen tai ihastumiseen voidaan sanoa sitä kautta, että on 185 senttiä, akateeminen koulutus ja kengät tiettyä merkkiä, sanoo Uusiheimala.

2. Pukeutuminen on peili persoonallisuuteen

Anna Uusiheimala kuvailee, että pikatreffeillä vaatteiden kannattaa olla rennot ja siistit perusvaatteet, joissa tuntee olonsa mukavaksi.

– Tietysti vaatteiden on hyvä olla puhtaat ja tuoksua hyvälle.

Kaisa Löfgrenin mukaan pukeutuminen on hyvä peili persoonallisuuteen. Pukeutumisessa kannattaa ottaa huomioon treffipaikka.

– Omalla pukeutumisella viestitään, kuka minä olen. Hyvä nyrkkisääntö on, että pukeutuu niin, miten toivoo, että toinen ajattelee minusta, sanoo Löfgren.

3. Ole rento

– Lähesty niin rennosti kuin mahdollista. Ei kannata lähteä sellaiseen työpaikkahaastattelujen tyyppiseen kysymyspattereiden tykittämiseen. On parempi katsoa tilanteiden mukaan, mihin suuntaan keskustelu menee luontevasti. Nopeasti näkee, onko ihmisten välillä kemiaa tai kemian mahdollisuutta, sanoo Anna Uusiheimala.

4. Kysymys kertoo kysyjästä

– Antaisin sellaisen vinkin, että kuuntele ensin itse, mitä toinen puhuu. Näin on helpompi hypätä mukaan keskusteluun. Voit myös avata pelin jollain helpolla kysymyksellä, kuten: Mitä kuuluu? Mitä olet tänään tehnyt? Kerro jotain itsestäsi, sanoo Kaisa Löfgren.

– Kysymys kertoo aina enemmän kysyjästä itsestään kuin vastaajasta. Melkein mistä vain aiheesta voi keskustella. Aika moni saattaa aloittaa näillä peruskysymyksillä: Oletko aikaisemmin käynyt täällä? Mikä on ammattisi tai ikäsi? kertoo Anni Uusiheimala.

5. Pidä keskustelut neutraalilla maaperällä

– Tärkeintä on ehkä se, että jos on hyvin erilainen arvomaailma, niistä asioista ei siinä kannata alkaa riitelemään. Kannattaa kunnioittaa toisen mielipidettä ja vaihtaa tarvittaessa aihetta, sanoo Anni Uusiheimala.

– Ei kannata lyödä heti pöytään arkoja tai kärkkäitä kysymyksiä. Kysymykset on hyvä pitää aluksi niin sanotusti neutraalilla maaperällä, neuvoo Kaisa Löfgren.

6. Unohda kännykkä

Kaisa Löfgren muistuttaa peruskäytöstavoista. Erityisesti kännykän käyttöön on syytä kiinnittää huomiota.

– Kännykän räplääminen kannattaa jättää pois treffeiltä.

7. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran

– Et saa koskaan toista mahdollisuutta tehdä ensivaikutelmaa. Kun satsaa ensimmäisiin treffeihin paljon, uusi raide lähtee yhdessä hyvin liikkeelle, sanoo Kaisa Löfgren.

Ensivaikutelman tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Tämä pätee niin viiden minuutin pikatreffeihin kuin perinteisiinkin deitteihin.

– Jos puhutaan tutkimusten mukaan, niin ensivaikutelma tekee noin 60 prosenttia siitä vaikutelmasta, mitä me toisesta ajattelemme, sanoo yrittäjä ja pukeutumisneuvoja Kaisa Löfgren porilaisesta tapahtumatalo Succeesta.

Ensivaikutelma muodostuu siitä, miltä näyttää, miltä tuoksuu ja miten liikkuu.

– Kymmenessä minuutissa me ehdimme tehdä todella monta havaintoa toisesta, sanoo Löfgren.