Presidentti Niinistö: Olen joskus ollut oikeassakin, mielestäni

Presidentti Niinistö kommentoi Twitterissä perjantai-illan Pressiklubin aihetta "Onko presidenttimme erehtymätön?".

politiikka

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kommentoinut asemastaan noussutta keskustelua Twitterissä. Niinistö vastasi Pressiklubi-ohjelman keskusteluaiheeseen "Onko presidenttimme erehtymätön?" kommentillaan "Tiedäpä tuota, mutta joskus olen ollut oikeassakin, mielestäni.".

Presidentin asemasta nousi aiemmin tässä kuussa keskustelu, kun Niinistö oli julkaissut presidentin kanslian sivuilla "Presidentin kynästä" -palstalla kirjoituksen (siirryt toiseen palveluun), jossa vastattiin Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen sekä toimittajan muutamaa päivää aiemmin kirjoittamaan analyysiin. Niiden mukaan presidentin aloite Itämeren lentoturvallisuuden parantamiseksi on synnyttänyt "hämmennystä".

Ylen politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen kirjoitti tällä viikolla analyysissaan, että "poikkeuksellisessa, kekkosmaiseksi myllykirjeeksi kutsutussa verkkokirjoituksessaan" Niinistö oikoi ja purki pettymystään tulkinnoista, joita on esitetty hänen Itämeren lentoturvallisuutta koskevastaan aloitteestaan ja sitä seuranneista Venäjän esityksistä.

Ylen haastattelussa Niinistö myös tyrmäsi väitteet sooloilusta.

– Ilmeisesti, kun näistä asioista ei niin paljon puhuta niin kaikenlaiset kuiskuttelijat pääsevät kertomaan totuuksia, joilla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä, Niinistö sanoi.

Aiheesta "Onko presidenttimme erehtymätön?" keskustellaan Pressiklubissa TV1:ssä kello 20.