Kimi Räikkösen motocrossradan lupa-asiat ratkeamassa – naapuri kummissaan melutulkinnasta

Kirkkonummen ympäristölautakunta käsittelee asiaa ensi viikolla. Päätösluonnoksen mukaan rata ei aiheuta kohtuutonta haittaa naapurustolle eikä näin ollen tarvitse ympäristölupaakaan.

motocross
Spotlight: Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa
Spotlight: Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa

Formulakuljettaja Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa ei näillä näkymin tarvitse ympäristölupaa, kertoo Svenska Yle. Kirkkonummen ympäristölautakunnan on määrä käsitellä asiaa ensi tiistaina.

Räikkösen Porkkalanniemeen rakennuttama rata sai osakseen huomiota, kun Yle uutisoi keväällä, että rata oli rakennettu ilman lupaa. Räikköseltä pyydettiin asiasta selvitystä.

Lähialueen asukkaat valittelivat myös motocrossradan aiheuttamaa melua. Formulatähti puolustautui ja totesi, että radasta aiheutuu vähäistä meluhaittaa ja sitä käytetään vain harvoin.

Nyt kunta on tulossa siihen tulokseen, että rata ei tarvitse ympäristölupaa. Päätösesityksen mukaan rata ei aiheuta kohtuutonta haittaa naapureille.

Ruotsinkielisen Ylen haastattelema nimetön porkkalalainen ihmettelee kunnan tulkintaa: hänen mukaansa pyörien äänet kuuluvat naapurustossa selvästi. Haastateltava huomauttaa, että se että rataa käytetään nyt vähän, ei tarkoita, että näin olisi vaikkapa ensi kesänä.

Johanna Minkkinen, Yle Huvudstadsregionen