Porin lomautuksia ei käsitellä valtuustossa – valtuutetut luopuivat itse päätösvallasta

Porin vihreät ja kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) ovat vaatineet lomautuspäätöksen tuomista valtuustoon. Valtuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd.) sanoo, että valtuusto on itse yksimielisesti siirtänyt lomautuspäätöksen kaupunginhallituksen tehtäväksi.

lomautus
Ulvilan valtuuston puheenjohtaja Kimmo Vepsä (kok.) ja Porin valtuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd.).
Katja Halinen / Yle

Porin valtuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd.) tyrmää ajatuksen, että Porin lomautukset tuotaisiin valtuuston päätettäväksi.

Valtuuston käsittelyä lomautuksista ovat vaatineet vihreät ja kansanedustaja Krista Kiuru (sd.). Valtuuston puheenjohtaja muistuttaa, että valtuusto on itse ilman soraääniä päättänyt siirtää lomautusvastuun pois käsistään.

– Porin kaupunginvaltuusto on itse kesäkuussa sirtänyt lomautuspäätöksen kaupunginhallituksen tehtäväksi. Päätös oli yksimielinen, Bergroth-Lampinen sanoo.

Bergroth-Lampinen kertoo, että lomautuspäätös tuodaan valtuustolle syyskuussa tiedoksi, ja samalla voidaan käydä keskustelua lomautuksista.

Porin lomautukset koskevat 2 153 ihmistä, minkä lisäksi 916 ihmistä käyttää talkoovapaita. Lomautukset toteutuvat loka–joulukuussa.