1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sää

85 000 taloutta yhä ilman sähköä

Rauli-myrsky on kaatanut puita rautateille useassa paikassa. Junia jouduttiin lauantaina korvaamaan linja-autoilla muun muassa Pirkanmaalla ja Etelä-Savossa. Pääkaupunkiseudulla peruttiin lähijunavuoroja.

Terijoen salava katkesi ja kaatui pysäköityjen autojen päälle Solkikadun varrella Tampereen Kaukajärvellä. Kuva on otettu lauantaina klo 17. Kuva: Jarkko Soikka

Rauli-myrskyn jäljiltä sähköt ovat edelleen lauantai-iltana poikki yli 85 000 taloudelta eri puolilla maata.

Myrsky on aiheuttanut myös runsaasti häiriöitä junaliikenteeseen.

Tikkurilan ja Keravan välillä jouduttiin illalla perumaan lähijunavuoroja radalle kaatuneen puun takia. Nyt liikenne jatkuu taas normaalisti, Liikennevirasto kertoo.

Oriveden ja Jämsän välillä junia korvattiin linja-autoilla, koska myrsky kaatoi puita sähköradalle. Myös Mikkelin ja Pieksämäen välillä henkilöjunia korvattiin linja-autoilla, koska myrsky oli kaatanut puita sähköradalle, VR kertoo verkkosivuillaan.

Lisäksi useat muut kaukojunat ovat olleet kymmeniä minuutteja aikataulustaan myöhässä.

Itä- ja Keski-Suomessa useat vartioidut tasoristeykset eivät toimi, koska ne ovat vailla sähköä.

Pohjanmaan ratavauriot korjattu

Seinäjoen ja Kokkolan välisellä rataosuudella ollut sähköratavaurio on korjattu. Puoli kuudelta iltapäivällä VR tiedotti, että seuraavat yhteydet Seinäjoen ja Kokkolan välillä päästään ajamaan normaalisti.

Iltapäivän aikana junia korvattiin linja-autoilla myös Vaasan radalla, koska myrsky oli kaatanut puita junaradalle. Vauriot on korjattu ja Vaasan radan junaliikenne palannut normaaliksi.

Kaatuneet puut haittasivat iltapäivän aikana myös liikennettä 3-tiellä Ilmajoella. Molemmat kaistat saatiin avattua jälleen liikenteelle noin kello 16.

Kovimmat tuulenpuuskat maa-alueilla on mitattu Vaasassa ja Kuopiossa, 24,9 metriä sekunnissa.

Vene aallokossa Vaasassa.
Videokuvaa Vaasasta.

Limingassa pelastettiin merihätään joutuneita lampaita

Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa pelastuslaitos pelasti lampaita, joiden pelättiin joutuneen merihätään. Kolme pelastuslaitoksen yksikköä ja lampaiden omistaja ajoivat lampaita takaisin karsinaan.

Yli 160 lammasta oli ollut laiduntamassa, kun merivesi alkoi nousta myrskytuulten vuoksi ja omistaja pelkäsi lampaiden joutuvan veden varaan.

Oulun pelastuslaitoksen mukaan suurin osa laumasta on löydetty hyväkuntoisina.