Ensimmäinen Rullatervahiihto starttasi onnistuneesti

Rullatervahiihto on Suomen ensimmäinen rullahiihdon hiihtomaraton. Naisten kilpasarjassa 27 kilometrin lenkin hiihtänyt Aija Söyrinki oli erittäin tyytyväinen harvinaislaatuiseen tapahtumaan. Ensimmäiseen Rullatervahiihtoon osallistui lähes sata hiihtäjää.

urheilu
Oulun hiihtoseuran Aija Söyrinki oli tyytyväinen ensimmäiseen Rullatervahiihtoon.
Marko Siekkinen / Yle

Vuodesta 1889 järjestetty perinteinen hiihtotapahtuma Tervahiihto hiihdettiin nyt ensimmäistä kertaa kesäisenä rullahiihtona. Yksi tapahtumaan osallistuneista on Oulun hiihtoseuran Aija Söyrinki. Söyrinki harjoittelee ja kilpailee hiihtoa täysipainoisesti, myös tämän kesän hän on harjoitellut kovaa. Eroa vielä Rullatervahiihdon kärkiporukkaan hieman jäi, mutta Söyrinki oli hiihtoonsa tyytyväinen.

– Omaan tilanteeseen, harjoituskauteen ja harjoitteluun nähden ihan hyvin meni. Olen harjoitellut paljon määrää, että sikäli oli hyvä harjoitus. Tulosta en tullut hakemaankaan.

Vastaavat tapahtumat ovat Ruotsissa ja Norjassa suosittuja

Kisa hiihdettiin perinteisellä tyylillä, niin kilpa- kuin kuntosarjoissakin. Utajärveltä lähteville hiihtolenkin pituudeksi kertyy 55 kilometriä ja Muhokselta lähteville 27 kilometriä. Maali on Madekoskella Metsäkouluntiellä.

Tervahiihdon johtaja Jani Oravamäki sanoo ensimmäisen Rullatervahiihdon sujuneen toistaiseksi onnistuneesti.

– Naisilla oli kova vauhti. Tämä on ollut todella hyvä lähtö tälle tapahtumalle ja olemme tyytyväisiä. Ruotsissa ja Norjassa vastaavalla tapahtumalla on 1500-1700 osallistujaa, joten tästä on hyvä lähteä kasvattamaan tapahtumaa.

Märkä tie ei menoa haitannut

Aija Söyrinki ei ole aiemmin hiihtänyt rullasuksilla näin pitkää kilpailua.

– Tykkäsin tosi paljon, oli hyvää vaihtelua ja suosittelen kaikille.

Naisten ensimmäinen ryhmä säästyi sateelta, mutta tie reitin varrella oli suurimmaksi osaksi märkä. Se ei kuitenkaan häirinnyt Söyringin hiihtoa.

– Tasurilla mennään suurimmaksi osaksi, niin ei sillä ole niin paljon väliä. Jos olisi menty vapaalla, niin hiihto olisi ollut paljon vaikeampaa, mutta pertsalla märkä tie ei haitannut. Kun ei tullut vettäkään, niin oli tosi hyvä vetää.

Rullatervahiihto on Suomen ensimmäinen rullahiihdon hiihtomaraton. Aija Söyrinki toivoo, että vastaavia kilpailuja tulisi jatkossa lisää.

–Tämä on varmasti kuntoilijoillekin tosi hyvä juttu kun tähän voi kaiken ikäiset ja kuntoiset lähteä mukaan.