Porin Narukerä saatetaan sulkea bandyliigasta: "Lomautukset lykkäävät tekojään valmistumista"

Porin kaupunki ilmoitti jäädyttävänsä tekojääradan vasta joulukuun alussa, vaikka Narukerän ensimmäinen kotipeli bandyliigassa on jo marraskuussa. Ikävimmillään porilaisjoukkueen kausi jää pelaamatta.

urheilu
Jääpalloilijat juhlivat
Yle Pori

Porin kaupungin koko henkilöstöä koskevat mittavat lomautukset saattavat heijastua rajulla tavalla myös porilaiseen huippu-urheiluun. Kaupunki ilmoitti jäädyttävänsä tekojääradan vasta joulukuun alussa, vaikka bandyliiga alkaa jo marraskuussa.

Jääpalloliitto ilmoitti, että jos me luovutamme pelit, niin rangaistuksena on sarjasta sulkeminen.

Porin Narukerän puheenjohtaja Timo Helavuori

– Liikuntatoimenjohtaja ilmoitti tällä viikolla kaupunginhallitukselle, että tekojääradan jäädyttäminen alkaa vasta joulukuun toinen päivä. Meidän ensimmäinen kotipeli on valmiissa sarjaohjelmassa 27. marraskuuta, tuskailee Porin Narukerän puheenjohtaja Timo Helavuori.

Mikäli Porin kaupunki pysyy suunnitelmassaan, jää Narukerältä kolme ensimmäistä peliä kotijäällä pelaamatta. Yksi vaihtoehto on pelien pelaaminen muualla. Helavuori ei syty ajatukselle.

– Niin, lähin vapaa kenttä on Haaparannassa. Matkustuksen päälle tulisi vielä lippu- ja sponsoritulojen menettäminen. Lisäksi pelaajat ovat siviilitöissä, joten ohjelman muutokset ovat erittäin hankalia.

Jääkö kausi Narukerältä pelaamatta?

Porin kaupungin lomautuksista aiheutuva tekojään jäädyttämisen lykkääminen heittää varjon Narukerän koko kauden ylle. Suomen jääpalloliitto suhtautuu nihkeästi pelien siirtämiseen. Vielä nihkeämmien liitto suhtautuu pelien luovuttamiseen. Pahimmillaan joukkue voidaan sulkea sarjasta.

– Jääpalloliitto ilmoitti, että jos me luovutamme pelit, niin rangaistuksena on sarjasta sulkeminen, Timo Helavuori sanoo.