1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. myrskyt

Rauli-myrsky riehuu raivoisasti vielä parin tunnin ajan

Myrskypuuskia odotetaan vielä etenkin Perämeren rannikolle ja maan itäosan järvien rannoille. Sen jälkeen myrsky siirtyy kohti Itä-Suomea ja rauhoittuu kokonaan yön aikana.

Kuva: Päivi Kuisma / Yle

Rauli-myrsky on aiheuttanut laajoja sähkökatkoja Suomessa. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela kuvailee sitä harvinaiseksi kesämyrskyksi.

Myrsky on voimakkaimmillaan seuraavien 2–3 tunnin aikana.

– Myrskypuuskia odotetaan vielä etenkin Perämeren rannikkoseudulle ja maan itäosan järvien rannoille. Sen jälkeen tuulet alkavat rauhoittua ensin maan länsiosassa. Yöllä tuulet rauhoittuvat idässäkin, Korpela ennustaa.

Vahinkoja on esiintynyt etenkin Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjanmaan ja Satakunnan alueella.

Asta oli sähäkkä ukkosmyrsky

Rauli-myrsky on ollut laaja-alainen matalapainemyrsky. Se eroaa Korpelan mukaan merkittävästi Astasta ja Veerasta, jotka aiheuttivat tuhoja kesällä 2010 vain muutaman päivän välein.

– Niissä oli kysymys varsin pienialaisesta ukkoskuuroryppäästä, joka aiheutti ukkospuuskia. Tosin niitä oli laajalla alueella, mutta kullakin alueella vain muutaman minuutin ajan.

Ainakaan tällä hetkellä Raulille ei odoteta seuraajaa.

– Huomenna on ihan normaalit tuuliolosuhteet koko maassa.