1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kanta-Häme

Raivaussahat kuumina Hämeessä: Rauli-myrsky kaatoi kymmeniä puita teiden päälle

Rauli-myrsky tarttui täydessä lehdessä oleviin puihin Hämeessä ja kaatoi niitä lauantaina kymmenittäin Hämeenlinnassa sekä Forssan ja Riihimäen ympäristöissä. Janakkalassa kova tuuli sai turvesuon liekkeihin. Myös Päijät-Hämeen puolella tuuli on kaatanut puita runsaasti.

Eero Setälä tarjosi moottorisahalla naapuriapua Hämeenlinnan Viisarissa. Raskaassa marjalastissa ollut pihlaja ei kestänyt puhuria. Kuva: Laura Hossi / Yle

Rauli-myrsky on kaatanut runsaasti puita pitkin Kanta- ja Päijät-Hämettä.

Hämeenlinnan Kaurialassa puu oli kaatunut ihan omakotitalon viereen. Kuva: Laura Hossi / Yle

Eniten puita on kaatunut Hämeenlinnan kaupunkialueella, jossa pelastuslaitos on joutunut vahingontorjuntatehtäviin yli 40:ssä kohteessa.

Myrskytuulen oletetaan puhaltavan Hämeessä vielä muutaman tunnin ajan.

Illansuussa Kanta-Hämeessä oli sähköyhtiöillä sähköttömiä asiakkaita noin 15 000. Niistä yli kolmannes oli Hämeenlinnassa. Päijät-Hämeessä sähköttömiä asiakkaita oli puolestaan illallla reilut 13 000. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan kaatuneita puita raportoitiin ainakin 60-70, pahin suma oli hiukan ennen kuutta illlalla. Suurin osa on saatu kuitenkin jo raivattua. 

Puuskat alkoivat katkoa sähkö iltapäivällä klo 13 aikoihin. Huippu osui klo 17-18 välille, jolloin Suomessa oli 200 000 asiakasta sähköttä.

Puuskat jatkuvat Kanta- ja Päijät-Hämeessä oletettavasti vielä ainakin lauantai-illan ajan.

Pelastuslaitos täystyöllistetty

– Töitä paljon! Niitä on jonoksi asti pitkälle iltaan, huokasi päivystävä palomestari Pasi Lamminaho Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta.

Hän seisoi illalla klo 18 aikoihin Janakkalassa turvesuolla.

Kova tuuli oli nostanut turveauman liekkeihin.

Kaatunut vene aiheutti hälytyksen Alvettulassa

Hauhon Alvettulassa pelastuslaitos lähti järvelle kaatuneen veneen perään. Se paljastui tyhjäksi. Tuuli oli irrottanut veneen laiturista.

Tehtävälistalle tuli myös yksi liikenneonnettomuus Hämeenlinnan Katisissa.

Forssan ja Tammelan seudulla myrsky aiheutti hälytyksen vajaaseen pariinkymmeneen kohteeseen, joista yksi oli pieni rakennuspalo.

Riihimäellä ja Hausjärvellä puita kaatui noin 15 kohteessa.