Särkänniemen delfiinit siirrettiin - Yle seurasi hetki hetkeltä

Siirto alkoi lauantai-illalla ja delfiinit on saatu siirrettyä rahtikoneeseen Pirkkalan lentokentälle. Särkänniemen johtohenkilöitä ei ole tavoitettu kommentoimaan tapahtumia.

Kotimaa
Delfiinilaatikoita lastataan yöllä Särkänniemen delfinaarion luona.
Delfiinilaatikoita lastataan yöllä Särkänniemen delfinaarion luona.Yle / Kaisu Jansson

Tampereella Särkänniemen delfiinit on saatu siirrettyä Pirkkalan lentokentällä odottaneeseen rahtikoneeseen. Kone laskeutui kentälle jo puolilta päivin lauantaina.

Siirto alkoi lauantaina kello 20 Särkänniemen huvipuiston sulkeuduttua. Välittömästi sulkemisen jälkeen delfinaarion ympärille pystytettiin työmaa-aita. Pian delfinaarion läheisyyteen saapui trukki ja kaksi suurta kuorma-autoa, jonne delfiinit siirrettiin.

Tapahtumia seurasi aluksi aidan takana parisenkymmentä eläinaktivistia, median edustajia ja muita kiinnostuneita. Enimmillään paikalla oli toistasataa uteliasta.

Yle ei ole tavoittanut Särkänniemen toimitusjohtajaa Miikka Seppälää kommentoimaan tapahtumia. Särkänniemen hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman on ilmoittanut Ylelle, että Seppälä vastaa tiedottamisesta. Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ei ole vastannut Ylen soittopyyntöön.

Särkänniemi haki aiemmin keväällä delfiineille siirtolupaa Kreikkaan. Särkänniemi päätti lakkauttaa delfinaarion viime syksynä.

Siirtoaikeista uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.