Charlie Hebdo –hyökkääjän langolle syytteet terrorismista

Satiirilehteen hyökänneen Chérif Kouachin vaimon veljen epäiltiin ensin myös olleen iskun takana. Hänet vapautettiin pian poliisikuulustelujen jälkeen.

Ulkomaat
Luodinreikä Charlie Hebdon lehden toimitukseen tehdyn terrori-iskun jäljiltä.
Luodinreikä Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehdyn terrori-iskun jäljiltä 8. tammikuuta 2015.Etienne Laurent / EPA

Charlie Hebdo -satiirilehteen viime vuoden tammikuussa hyökänneen Chérif Kouachin vaimon veljelle on luettu terrorismisyytteet. Niiden mukaan mies on yrittänyt päästä taistelemaan Isisin riveihin Irakiin tai Syyriaan.

Mies oli otettu kiinni Turkin ja Bulgarian rajalta heinäkuun lopulla. Viranomaisten mukaan monet Isisin taistelijoiksi pyrkivät käyttävät samaa reittiä, jota mies käytti Ranskan ja Turkin välisellä matkallaan. Hän oli matkannut Ranskasta Itävaltaan, sieltä Unkariin ja Serbiaan ja lopulta Bulgariaan.

Mies oli sanonut Bulgarian viranomaisille olevansa turisti, ja ettei hänellä ole minkäänlaisia yhteyksiä Isisiin.

Chérif Kouachi ja hänen veljensä Said hyökkäsivät tammikuussa 2015 Charlie Hebdon toimitukseen ja aloittivat tulituksen. Hyökkäyksessä kuoli 12 ihmistä.

Chérif Kouachin vaimon veljen epäiltiin tuolloin olleen osallisena terrori-iskussa. Hänen nimensä levisi uutisissa ja sosiaalisessa mediassa. Mies ilmoittautui itse poliisille ja sanoi olleensa koulussa iskujen aikaan. Kuulustelujen jälkeen mies vapautettiin.

Lähteet: AFP