Rauli-myrsky riehui – sähköt poikki yhä noin 15 000 taloudelta

Rauli-myrsky on aiheuttanut laajoja sähkökatkoja Suomessa. Sähköyhtiö Elenia on saanut palautettua sunnuntaiaamuun mennessä sähköt kymmenille tuhansille talouksille.

Kuva: Matti Myller / Yle

Rauli-myrsky on aiheuttanut laajoja sähkökatkoja Suomessa. Myrskyn jäljiltä sähköt ovat poikki vielä noin 15 000 taloudelta. Sähköyhtiö Elenia on saanut palautettua sunnuntaiaamuun mennessä sähköt kymmenille tuhansille asiakkaille.

Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas kertoo, että viisi helikopteria on lähtenyt tarkastamaan sähköverkkoa. 

Elenian verkkoalueella sähköttä on noin 12 000 asiakasta.

– Painopiste on selvästi Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, missä otetaan nyt helikopterit käyttöön, että saadaan vikapaikkatietoja, Kuusela-Opas sanoo.

Korjaaminen kesällä nopeampaa

Myrskyvaurioiden korjaaminen on tähän vuodenaikaan helpompaa kuin talvella. Ei kuitenkaan ole varmaa, onko sunnuntai-iltana kaikilla asiakkailla sähköt.

– Totta kai näissä hyvissä olosuhteissa päästään ripeämmin eteenpäin. Aamupäivän aikana meillä Eleniassa ja muissa yhtiöissä saadaan tarkempaa tietoa, minkälaisia ne verkon vauriot ovat.

– Kuinka kauan tässä työssä menee, niin se selviää aamupäivän aikana, kun saadaan helikopterilennoilta tietoa.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata täältä (siirryt toiseen palveluun).

Myrsky aiheuttaa häiriöitä edelleen myös junaliikenteeseen. Junia on jouduttu korvaamaan linja-autoilla Pieksämäen ja Jyväskylän, Pieksämäen ja Kajaanin sekä Seinäjoen ja Vaasan välillä. VR:n liikennetilanteen voi tarkastaa täältä. (siirryt toiseen palveluun)