Pirkanmaalla tuhansia talouksia ilman sähköä – myös puhelinoperaattoreilla ongelmia

Suurin osa ilman sähköä olevista on Elenian asiakkaita.

Kotimaa
Pudonneita puunoksia Tampereen Hämeenpuistossa.
Juha Kokkala / Yle

Rauli-myrsky iski koko voimallaan Pirkanmaalle lauantaina iltapäivällä. Myrskyn jälkiä korjataan edelleen; sunnuntaina kello 14.30 aikaan ilman sähköä oli vielä reilut 7000 Elenian asiakasta.

– Aamuseitsemältä meiltä lähti viisi kopteria ilmaan. Niiltä saadaan tarkempia tietoja aamupäivällä, kun ne laskeutuvat datansa kanssa. Kopterit ovat tehokkain tapa kerätä tietoa, Heini Kuusela-Opas Elenialta kertoo.

Yön aikana Elenia sai palautettua sähköt 60 000 asiakkaalle. Eniten sähköttömiä kotitalouksia on Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Pelastuslaitos kiireisenä

Palomestari Matti Willman Pirkanmaan Pelastuslaitokselta kertoo, että myrsky alkoi työllistää pelastuslaitosta lauantaina ennen puolta päivää ja tilanne alkoi rauhoittua vasta puolen yön jälkeen.

– Aamun valjettua on tullut tietoon uusia vahinkoja. Ei äärettömän isoja, mutta esimerkiksi linjojen päälle kaatuneita puita, esimerkiksi Ylöjärvellä.

Sunnuntaina pelastuslaitosta huolestuttivat puhelinliikenteen ja operaattoreiden ongelmat.

Katkennut vaahtera.
Vaahtera katkesi myrskytuulen voimasta Tampereen Hämeenpuistossa pääkirjasto Metson vieressä.Margit Nieminen

– Tukiasemia on pimeänä ja myös viranomaisverkossa on ollut toimintaongelmia. Jos näitä ei saada toimimaan on odotettavissa ongelmia yhteydenpidossa.

Pelastuslaitos ryhtyi aamun valjettua tyhjillään ajelehtivien veneiden tarkistamiseen. Joitain veneitä on myös uponnut.