Delfiinit perillä Kreikassa – suomalaiset kouluttajat mukana

Siirto sujui suunnitelmien mukaan, kertoo Särkänniemi. Delfiinien mukana Kreikkaan matkasi delfiinien hoitajia, jotka ovat paikalla useita kuukausia.

Kotimaa
Särkänniemen delfinaario yöllä.
Särkänniemen delfinaario yöllä.Kaisu Jansson / Yle

Särkänniemen neljää delfiiniä kuljettanut kone laskeutui Ateenaan aamulla. Kentältä eläimet siirrettiin Ateenan lähellä Spatassa sijaitsevaan Attica Zoological Park -nimiseen eläintarhaan.

Särkänniemen mukaan siirto sujui suunnitelmien mukaisesti.

Delfiinien mukana Kreikkaan matkusti myös eläimille tuttuja kouluttajia. Toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan Särkänniemen henkilökuntaa on mennyt paikan päälle myös etukäteen. Seppälän mukaan kouluttajat ovat paikalla kokoaikaisesti 2–3 kuukautta.

Attica ei maksanut delfiineistä

Särkänniemen sunnuntaina lähettämässätiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)vakuutetaan, että Attican delfinaario on sitoutunut huolehtimaan eläimistä. Siirto oli vastikkeeton, eli eläimistä ei maksettu mitään.

kartta
Yle Uutisgrafiikka

Särkänniemen mukaan siirto Kreikkaan Attica Parkiin oli käytännössä ainut vaihtoehto.

– EAZA:n alaisen EEP-ohjelman (European Endangered Species Program) lajikomitea (Species Comittee) antoi yksimielisen päätöksen, että eläimille paras sijoituspaikka on Attica Park ja että eläimet tulee siirtää sinne. Kyseinen päätös oli Särkänniemeä velvoittava, sillä EEP-ohjelman lajikomitea valvoo uhanalaisiin eläimiin sekä delfiineihin liittyviä olosuhteita ja ratkaisuja, tiedotteessa sanotaan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus