Pommi jäi suutariksi – kirkkoväki taltutti kirveellä pappia haavoittaneen itsemurhaiskijän Indonesiassa

Medanilaiseen kirkkoon hyökännyt nuori mies löi pappia kirveellä ja yritti räjäyttää itsensä. Poliisi kuulustelee hyökkääjää.

Ulkomaat
Kaksi poliisia taluttaa hoikkaa miestä, jonka kasvot on peitetty paidalla. Miehellä on housuissaan punaisia läikkiä, jotka näyttävät vereltä.
Siviilivaatteisiin pukeutuneet poliisit taluttavat nuorta miestä, joka yritti räjäyttää itsensä St. Yosephin kirkossa Medanin kaupungissa Sumatralla.Dedi Sinuhaj / EPA

Indonesiassa täydessä kirkossa sunnuntaiaamuna itsemurhaiskua yrittänyt 18-vuotias mies epäonnistui räjäyttämään pomminsa ja haavoitti kirveellä pappia. Hyökkäys tapahtui Sumatran saarella sijaitsevassa Medanin kaupungissa.

Indonesian poliisin tiedottaja Boy Rafli Amar kertoi uutistoimisto AP:lle, että mies nousi istumapaikaltaan kesken jumalanpalveluksen ja juoksi reppu selässään kohti alttaria ja pappia St. Yosephin kirkossa.

Amarin mukaan hyökkääjän reppu syttyi tuleen, mutta repun sisällä ollut pommi ei räjähtänyt. Pöyristyneet seurakuntalaiset alkoivat jahdata hyökkääjää.

Mies onnistui kaivamaan repustaan kirveen ja lyömään sillä pappia käteen. Lopulta seurakuntalaiset saivat taltutettua hyökkääjän.

Epäilty ja pappi loukkaantuivat lievästi välikohtauksessa. Hyökkäyksen motiivi on toistaiseksi epäselvä.

Amarin mukaan epäilty kertoi poliisille kuulusteluissa, että hän ei toiminut yksin. Amar ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia kuulusteluista.

Indonesialaisen The Jakarta Post -sanomalehden (siirryt toiseen palveluun) haastatteleman silminnäkijän mukaan hyökkääjällä oli mukanaan terroristijärjestö Isisin logoa muistuttavalla tunnuksella varustettuja tavaroita.

Lähteet: AP, Reuters