Sähkövikojen korjaaminen jatkuu iltamyöhään – saarien ja mökkien sähköt voivat olla poikki vielä maanantaina

Asentajien työ maastossa on täydessä vauhdissa. Suurin osa sähköverkon vioista saataneen korjattua Etelä- ja Pohjois-Savossa sunnuntain aikana, mutta pienjänniteverkon vikojen kimppuun päästään hitaammin.

Kotimaa
Taskulamppu.
Sini Ojanperä / Yle

Helikopterit ovat helpottaneet vikojen paikantamista Etelä- ja Pohjois-Savossa. Verkkoyhtiöiden asentajat työskentelevät maastossa iltamyöhään.

Yhtiöistä arvioidaan, että suurin osa vioista saadaan korjattua sunnuntain aikana, mutta pienjänniteverkon vikojen paikantaminen ja korjaaminen saattaa jatkua vielä alkuviikon aikana. Sunnuntai-iltapäivänä Savon Voiman jakelualueella oli noin 7000 ja Suur-Savon sähkön alueella noin 10 000 asiakasta ilman sähköä. Vielä aamulla sähköttömiä asiakkaita oli kahdessa maakunnassa yhteensä noin 30 000.

– Tilanne näyttää hyvältä, korjaustyöt ovat edenneet nopeasti ja tavoitteena on, että valoisan aikaan saadaan jo keskijänniteverkon viat korjattua, toteaa käyttöpäällikkö Mika Huttu Järvi-Suomen Energialta.

– Meidän kannaltamme tuhot ovat kuin tyypillisessa syysmyrskyssä. Puita on kaatunut sieltä täältä laajalta alueelta, toisin kuin ukkosmyrskyssä, jossa syöksyvirtaukset kaatavat paikallisesti paljon puita, sanoo verkostopäällikkö Pekka Miettinen Savon Voima Verkko Oy:stä.

Pelastuslaitoksella edelleen tehtäviä Raulin jäljiltä

Etelä-Savon pelastuslaitoksen tehtävät tulevat jatkumaan pitkälle sunnuntai-iltaan. Ilmoituksia kaatuneiden puiden katkomista puista on tullut edelleen kymmenittäin, ja lisää myrskyvahinkoja tulee arvion mukaan löytymään vielä tulevan viikon mittaan.

Tilanne on kuitenkin selvästi helpottunut lauantaista.

Pohjois-Savossakin pelastuslaitos sai korjattua pahimmat tuhot lauantain aikana. Sunnuntaina käydään poistamassa enää yksittäisiä teille kaatuneita puita.