Rinne paalutti demarien kuntavaalitavoitteen: SDP on Suomen suurin kuntapuolue

Puheenjohtaja Antti Rinteen tavoitteena on nostaa SDP suurimmaksi puolueeksi ensi kevään kuntavaaleissa. Rinteen mukaan vaaleissa ei ole kyse vain kuntapolitiikasta vaan Suomen suunnasta.

Kotimaa
Antti Rinne.
Jani Saikko / Yle

Puheenjohtaja Antti Rinne nostatti tunnelmaa viikonlopun demariristeilyllä sunnuntaina asettamalla tavoitteeksi SDP:n nousun suurimmaksi puolueeksi ensi kevään kuntavaaleissa.

– Asetan meille kunnianhimoisen tavoitteen. Se on tavoite, johon SDP ei ole yltänyt 12 vuoteen. Se on tavoite siitä, että SDP on vuoden 2017 kuntavaaleissa suurin kuntapuolue.

Rinteen mukaan kuntavaaleissa kyse on siitä, miten kansalaiset suhtautuvat pääministeri Juha Sipilän hallituksen politiikkaan.

Rinne arvostelikin linjapuheessaan jälleen hallitusta hyvätuloisia suosivasta kaverikapitalismista. Rinteen mukaan hallituksen politiikan maksumiehiksi ovat joutuneet muun muassa lapset, nuoret, työttömät ja eläkeläiset.

– Näiden ihmisten palveluja leikataan ja heidän taloudellista turvaverkkoaan heikennetään. Tämä on väärin. Tätä ei pidä hyväksyä, vaan politiikan suuntaa on muutettava.

SDP:n kuntavaaliristeilylle Tallinnaan osallistui viikonvaihteessa noin 1 500 demarivaikuttajaa ja -kannattajaa.