Särkänniemen toimitusjohtaja kreikkalaiseläintarhan arvostelusta: "Ei pidä paikkaansa" – video

Miikka Seppälän mukaan Attica Zoological Parkia on leimattu alusta asti. Hän sanoo, että eläinkuolemia tapahtuu myös muissa eläintarhoissa ja luonnossa.

delfiinit
Uutisvideot: Särkänniemen toimitusjohtaja: "Mustamaalaus ei pidä paikkaansa"
Uutisvideot: Särkänniemen toimitusjohtaja: "Mustamaalaus ei pidä paikkaansa"

Eläinsuojeluliitto Animalia ja Oikeutta eläimille -yhdistys ovat vastustaneet Särkänniemen delfiinien siirtoa Kreikan Ateenassa sijaitsevaan Attica Zoological Parkiin. Delfiinit saapuivat uuteen sijoituspaikkaansa sunnuntaina aamupäivällä.

Eläintensuojelijoiden mukaan Attica ei ole tamperelaisdelfiineille soveltuva muun muassa siksi, että välimerenilmastossa paahde käy helposti liian kovaksi eikä delfiineille ole tarjolla kunnollista suojaa. Huolestumista ovat aiheuttaneet myös delfiinikuolemat, joita on raportoitu viisi kappaletta.

– Poikaskuolemia tapahtuu luonnossa ja muissakin delfinaarioissa vähintään samalla prosentilla, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä toteaa.

Hän toteaa myös, että aiemmin auringon näkeminen on ollut hyvä asia.

– Jotenkin se nyt käännetään huonoksi asiaksi. Tämä mustamaalaus ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, Seppälä sanoo.

Miikka Seppälä antoi Yle Uutisille haastattelun viime yön tapahtumista, tiedotuksesta sekä delfiinien uudesta eläintarhasta. Katso Seppälän koko haastattelu videolta. Haastattelijana on Anna Sirén.