1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Presidentti Niinistö ja pääministeri Sipilä tapasivat Ruotsin pääministerin

Epävirallisissa keskusteluissa sunnuntai-iltana puhuttiin Suomen ja Ruotsin asioista ja pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Presidentti Sauli Niinistö (oik) ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven Kultarannassa 19. kesäkuuta. Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapasivat sunnuntaina Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin epävirallisissa keskusteluissa Ruotsissa. Asiasta kertoi uutistoimisto STT (siirryt toiseen palveluun).

Presidentin kanslian viestintäpäällikkö kertoi STT:lle, että tapaamisessa puhuttiin Suomen ja Ruotsin asioista ja pohjoismaisesta yhteistyöstä. Tapaamiseen osallistui hänen mukaansa pieni joukko politiikan ja talouselämän vaikuttajia.

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kertoi Facebook-päivityksessään, että Stefan Löfvenin isännöimillä rapukutsuilla Harpsundissa puhutaan myös Suomen ja Ruotsin turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä.

Tasavallan presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkonen vahvisti tapaamisen Ylelle myöhään sunnuntai-iltana. Makkosen mukaan kyseessä oli epävirallinen tapaaminen, perinne, joka palautettiin kaksi vuotta sitten.

– Virallista keskusteluagendaa ei ole, koska kyseessä on epävirallinen tapaaminen, hän sanoi.

"Mahdollisuus keskustella epävirallisesti"

Suomen ja Ruotsin johtajien rapukutsut ovat nostattaneet kysymyksiä Ruotsissakin, sillä tapaamisesta ei kerrottu etukäteen julkisuuteen.

Pääministeri Stefan Löfvenin lehdistösihteeri Ingela Nilsson vakuutti illalla uutistoimisto TT:lle, ettei Ruotsin hallituksen kanslia ole toiminut salamyhkäisesti. 

– Tapaamisessa on mahdollisuus keskustella epävirallisesti. Mitään julkista keskustelujen asialistaa ei ole. Myöskään lehdistötilaisuutta tai kuvausmahdollisuutta ei järjestetä, kertoo Nilsson.

Lehdistösihteeri painottaa, että Ruotsi ja Suomi käyvät jatkuvasti keskenään epävirallisia keskusteluja.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.