Rauli-myrsky riepotteli Kymenlaaksoa vain vähän

Sähköt on Kymenlaaksossa saatu palautettua koteihin lauantaisen, voimakkaan Rauli-myrskyn jäljiltä. Myrsky kohteli Kymenlaaksoa verrattain lempeästi. Etenkin Keski-Suomessa sähköverkon vikoja oli korjattavaksi vielä maanantaiaamuna.

Kymenlaakso
Sähkölinjoja.
Heidi Hannukainen / Yle

Kymenlaaksossa säästyttiin Rauli-myrskyn pahimmilta tuhoilta. Myrsky aiheutti lauantaina tuulituhoja ja lyhyitä sähkökatkoja, mutta esimerkiksi Kymenlaakson sähköverkon alueella vauriot olivat ennakoitua pienemmät. Kymenlaakson sähköverkon alueella sähköttömiä talouksia oli pahimmillaan noin 2800.

Kymenlaakson pelastuslaitoksella myrskytuuli aiheutti kuusikymmentä vahingontorjuntatehtävää. Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Lähinnä puita kaatui teille ja sähkölinjoille. Paikoin osa tuulivahingoista vaurioitti rakennuksia ja autoja.

Vauriot painottuivat Kymenlaaksossa maakunnan pohjoisosiin. Esimerkiksi Jaalassa ja Valkealassa sähköttömiä talouksia oli Järvi-Suomen Energian alueella vielä sunnuntai-iltana. Maanantai-aamuna sähköt on saatu palautettua kaikille.

Koko maassa sähköttömiä kotitalouksia oli maanantaiaamuna enää vajaat 3000. Sähköttömiä talouksia oli eniten Keski-Suomessa, Päijät-Hämeen Asikkalassa sekä Etelä-Savossa Kangasniemellä. Sähköttömiä talouksia koko maassa oli tuulten puhaltaessa khetkittäin jopa 200 000.

Junat kulkevat taas pääosin normaalisti, eikä peruutuksia ole enää tiedossa. Paikoitellen junat voivat vielä kuitenkin myöhästellä yleisen sähköverkon vikojen vuoksi. Rauli-myrsky kaatoi kymmeniä puita sähköradan rakenteisiin muun muassa Kouvolan ja Pieksämäen välillä.