Särkänniemen toimitusjohtaja: Delfiinien sopeutuminen uuteen ympäristöön kestää kuukausia

Toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan Särkänniemestä kreikkalaiseen eläinpuistoon siirretyt delfiinit voivat tällä hetkellä hyvin.

Aamu-tv
kaksi delfiiniä hyppää altaasta
Delfiinejä esiintymässä Attica Park -eläinpuistossa vuonna 2014.Yannis Kolesidis / EPA

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan delfiinien sopeutuminen uuteen ympäristöön on kuukausia kestävä monivaiheinen prosessi. Särkänniemen delfiinit Veera, Delfi, Leevi ja Eevertti siirrettiin Kreikkaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Seppälä sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että ensimmäisessä vaiheessa delfiinit päästetään yhdessä altaaseen totuttelemaan uuteen ympäristöön. Seppälä sanoo, että delfiineille on tehty lääkärintarkastus, jossa niiden on todettu voivan hyvin.

– Niitä tarkkaillaan ja pidetään huoli, että ne syövät hyvin. Toisessa vaiheessa ei pidetä kiirettä. Jos paikalla on tuttuja kouluttajia ja eläintenhoitajia, niin niihin pyritään saamaan kontakti. Tätä ollaan nyt tekemässä. Ne ovat reagoineet heti hyvin tuttuihin kouluttajiin, hän sanoo.

Seppälän mukaan siirtoja delfinaarioiden välillä tapahtuu maailmalla säännöllisesti. Hän sanoo, että laumaan sopeutuminen on aina tapauskohtaista.