Brysselissä tuhopolttoisku rikostieteelliseen tutkimuslaitokseen – ei uhreja

Yöllä tehty isku aiheutti merkittäviä vahinkoja rakennukselle, kertoo uutiskanava RTL. Syyttäjänvirasto epäilee kyseessä olleen järjestäytyneen rikollisuuden yritys tuhota todisteita. Viisi ihmistä on otettu kiinni.

Ulkomaat
Brysselin rikos- ja oikeustieteellisen tutkimuslaitoksen laboratoriot sijaitsevat Neder-Over-Hembeekin kaupunginosassa.
Brysselin rikos- ja oikeustieteellisen tutkimuslaitoksen laboratoriot sijaitsevat Neder-Over-Hembeekin kaupunginosassa.Kartta.

Brysselin rikos- ja oikeustieteelliseen tutkimuslaitokseen tehtiin viime yönä tuhopolttoisku, kertoo kaupungin syyttäjänvirasto. Paikalliset mediat uutisoivat aiemmin, että kyseessä olisi ollut pommi-isku, mutta viranomaiset pitävät tapausta todennäköisemmin yrityksenä tuhota todisteita.

Belgialainen uutiskanava RTL kertoo tuhotyön tekijoiden ajaneen yöllä kello kahden maissa tutkimuslaitosta ympäröivien esteiden läpi. Hieman myöhemmin alueelta kerrottiin kuuluneen räjähdys. Syyttäjänviraston tiedottaja Ine Van Wymersch sanoo, että räjähdysten äänet syntyivät todennäköisesti tulipalossa.

Viranomaiset epäilevät, että kyseessä on järjestäytyneen rikollisuuden yritys tuhota rikostutkimusten todisteita. Tuhopoltto tehtiin laitoksen laboratorioon, jossa analysoidaan rikospaikoilta otettuja DNA-näytteitä.

– Kyseessä ei todennäköisesti ole terrori-isku. Kyse on rikoksesta, Van Wymersch toteaa.

Brysselin pohjoisosassa sijaitseva laboratorio oli tapahtumahetkellä tyhjä, eikä kukaan loukkaantunut iskussa. Tulipalo aiheutti kuitenkin mittavat vahingot, RTL kertoo. Poliisi on eristänyt alueen.

Tuhotyöhön osallistui useampi kuin yksi henkilö, Van Wymersch kertoo. Viisi ihmistä on otettu kiinni kuulusteltavaksi, mutta heidän rooliaan tapahtuneessa ei ole kerrottu.

Lähteet: Reuters, AP, AFP