Rauli-myrsky teki Puijon poluista esteradan – "Huomiseen asti joutuu aitajuoksua harrastamaan"

Maanantain aikana kaupungin työntekijät käyvät vielä tutkimassa Vanuvuoren ympäristöä. Siellä tehtiin talvella laajoja hakkuita, minkä vuoksi metsät saattavat olla nyt haavoittuvaisia tuulituhoille.

Puijo
Lenkkeilijä hyppää komeassa kaaressa polulle kaatuneen puunrungon yli.
Toni Pitkänen / Yle

Lauantaina puhkunut Rauli-myrsky näyttää aiheuttaneen kaupungin metsille pelättyä pienemmät vahingot, kertoo Kuopion kaupunginmetsänhoitaja Seppo Jauhiainen.

Myrskyn jälkiä joudutaan korjaamaan ainakin Puijon Julkulanmäellä, jossa on mennyt nurin 30–35 suurta runkoa. Niistä muutama on kaatunut lenkkipoluille, joten suositulla ulkoilualueella on tällä hetkellä hiukan ylimääräistä vaikeuskerrointa.

– Huomenaamuna sinne menee kone töihin. Siihen asti joutuu aitajuoksua harrastamaan. Mutta ne puut pystyy joko kiertämään tai ylittämään, henkilökohtaisesti testasin sen sunnuntaiaamuna, Jauhiainen sanoo.

Maanantain aikana kaupungin työntekijät käyvät vielä tutkimassa muita mahdollisia metsätuhoalueita. Yksi sellainen on Vanuvuoren ympäristö, jossa tehtiin viime talvena laajoja hakkuita.

– Myös kaupunkilaisten tonteilla ja niiden reunoilla on tapahtunut yksittäisiä vahinkoja (kun puita on kaatunut). Tiettävästi henkilövahinkoja ei ole sattunut.

Jauhiaisen mukaan Rauli-myrskyyn oli varauduttu. Hän arvioi, ettei siitä aiheudu niin paljon tuhoja kuin oli pelätty.

– Metsänhoidollisesti se tuo kuluja ja kustannuksia. Kyllä siinä eurokin pyörähtää vähän väärään suuntaan, kun korjaamme jälkiä.