Saara Aalto hurmasi X Factor -tuomariston Englannissa – brittilehti luettelee laulajan saavutuksia

Monesta suomalaisesta laulukilpailusta tunnettu Saara Aalto sai ylistystä Ison-Britannian X Factorin tuomaristolta.

Kotimaa
Kuvassa Saara Aalto Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa 2016.
Laulaja Saara Aalto on tuttu useasta suomalaisesta laulukilpailusta. Kuvassa Aalto Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa 2016.Timo Korhonen / AOP

Suomalainen laulaja Saara Aalto hurmasi tuomarit Ison-Britannian X Factorin alkukarsinnoissa, kertoo YleX.

Aalto lauloi tuomaristolle Sian Chandelier-nimisen kappaleen.

– Kaikki meni nappiin, ja esiintyminen oli ihana kokemus. Olin täysin oma itseni, Aalto kertoo YleX Aamun haastattelussa.

X Factorin tuomariston palaute Aallon laulusta oli ylistävää. Etenkin The Pussycat Dolls -yhtyeestä tuttu Nicole Scherzinger hurmaantui täysin suomalaisen äänestä.

– Olet niin hyvä, että haluaisin alkaa twerkata, Scherzinger sanoi heti, kun Aalto lopetti esityksensä.

Tuomaristossa olivat mukana myös ohjelman konseptin luonut Simon Cowell ja irlantilainen musiikkialan manageri Louis Walsh, jotka molemmat vakuuttuivat Aallon esityksestä.

Brittilehti kirjoittaa Aallon musiikkitaustasta

Aalto on suomalaisille tuttu monesta laulukilpailusta kuten Talent Suomesta, The Voice of Finlandista ja Suomen euroviisukarsinnoista.

Myös brittilehti Daily Mail (siirryt toiseen palveluun) on tuonut esiin Aallon laulukilpailumenneisyyden ja taustan ammattilaulajana ja lauluntekijänä. Lehti mainitsee myös, että Aalto tippui viime metreillä euroviisukarsinnoissa vuosina 2011 ja 2016.

Lisäksi lehti kirjoittaa Aallon menestyksestä The Voice of Finland -ohjelmassa, jossa aalto oli laulaja Michael Monroen mentoroitavana. Daily Mail mainitsee myös Aallon tehneen rooleja ääninäyttelijänä.

YleX:n mukaan seuraavaksi Aallolla on edessään niin sanottu boot camp -vaihe X Factorissa. Laulaja ei saa paljastaa, onko vaihe jo kisattu.

– En voi kertoa mitään tulevasta, mutta boot camp on kuulemma paha, kommentoi Aalto YleX:n haastattelussa.