1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Teatterisodan voitto meni Konttisen kesäteatterille

Konttisen kesäteatteri vei teatterisodan voiton Rovaniemellä lauantaina. Leikkimielinen teatterien välinen kisa järjestettiin nyt viidettä kertaa.

teatteritaide
Konttisen kesäteatterin joukkueessa olivat tänä vuonna Malla Ylijurva ja Eino Hantula.
Konttisen kesäteatterin joukkueessa olivat tänä vuonna Malla Ylijurva ja Eino Hantula.Lentävän Poron teatteri / Veli-Pekka Salmi

Ravintola kauppayhtiön sisäpihalla järjestettävä tapahtuma on kerännyt joka vuosi enemmän osallistujia. Tänä vuonna mukana oli jo yhdeksän joukkuetta: Lapin ylioppilasteatteri, Tanssiteatteri Rimpparemmi, Sirkus Taika-Aika, Rovaniemen Teatteri, Punainen hevonen, Tanssiteatteri Studio Solu, Konttisen kesäteatteri, Samperi! Piste! ja Lentävän Poron Teatteri

Tapahtuman järjestävä Lentävän poron teatteri vihjaa, että ensi vuonna mukana olisi myös Kemin kaupunginteatteri.

– Otamme kemiläiset Teatterisotaan ilolla vastaan katsomaan mistä rovaniemeläinen kulttuurielämä on tehty. Paikallisia joukkueita joudutaan siinä vaiheessa ehkä jo karsimaan pois, ettei kisoja tarvitse venyttää kolmipäiväisiksi, Lentävän Poron Teatterin toimitusjohtaja Jussi Olavi Jokinen sanoo tiedotteessa.

Tänä vuonna kilpailussa loistaneen Konttisen kesäteatterin joukkue, Malla Ylijurva ja Eino Hantula, voitti osakilpailun jo perjantaina ja sai näin suoraan paikan lauantai-illan finaaliin. Voittaja valittiin edellisvuosien tapaan yleisön huutoäänestyksellä.

Lauantain myräkän ja sateen vuoksi tapahtuma siirrettiin sisätiloihin, mutta väkeä riitti ja järjestäjät tuntuvat olevan pelkkää hymyä.

– Vuosi vuodelta Teatterisota kasvaa, kehittyy ja paisuu kuin pullataikina. Teatterisota on odotettu tapahtuma niin yleisön kuin tekijöidenkin keskuudessa. Teattereille tämä on jokavuotinen kohtaamispaikka, jossa pääsee helposti tutustumaan rovaniemeläisiin teatterintekijöihin ja pitämään hauskaa yhdessä yleisön kanssa. Tapahtuma on herättänyt sen verran huomiota myös eteläisessä Suomessa, että ehkä tästä saadaan uusi lappilainen kulttuurivientituote, Lentävän Poron Teatterin taiteellinen johtaja Jonne Suopajärvi sanoo teatterin tiedotteessa.

Lue seuraavaksi