Katso räjäytyksen karut jäljet pääradalla – junaliikenne tökkii ehkä vielä päiviä

Junaliikenne on pysähtynyt vielä ainakin useiksi tunneiksi Riihimäen ja Hämeenlinnan välillä. VR sanoo, ettei kaikkia matkustajia voida kuljettaa korvaavilla bussikuljetuksilla kaluston vähyyden vuoksi. Liikenne pysähtyi maanantaina aamupäivällä Hyvinkään ja Hämeenlinnan välillä, koska radanvarren louhintatyömaan räjäytys vaurioitti sähköpylvästä.

Kotimaa
Sähköratavaurio pääradalla Riihimäellä
Juhani Heikkilä

Pääradan raideliikenne saadaan palautettua osittain normaaliksi vielä tämän illan aikana. Onnettomuus vaikuttaa junaliikenteeseen kuitenkin myös vielä tiistai-aamuna. VR tiedottaa, että kaikille kaukojunavuoroille ei välttämättä saada korvaavaa kalustoa.

Liikenneviraston Rataliikennekeskuksesta liikennepäällikkö Tuomo Kettula sanoo, että työmaa-alueella tehdään jo raivaus- ja korjaustöitä. Yksi raide saadaan käyttöön arviolta jo alkuiltapäivästä.

– Aikaisintaan kello 16-18 päästään junaliikennettä taas jatkamaan.

Sähköratavaurio pääradalla Riihimäellä
Riihimäellä tehdään uuden kolmioraiteen louhintatöitä. Räjäytys aiheutti vaurioita sähköratalaitteisiin.Juhani Heikkilä

Yhden raiteen avaaminen junaliikenteelle auttaa tilannetta jonkin verran, mutta korvaavia kuljetuksia järjestetään vielä senkin jälkeen illalla. Häiriö aiheuttaa myöhästymisiä junaliikenteessä myös vielä illalla.

Ratavaurio vaikuttaa myös vielä huomenna aamulla työmatkaliikenteeseen.

– Kaikkineensa tilanne saadaan kuntoon muutaman päivän sisällä, sanoo Kettula.

"Tieto matkustajille on kulkenut tyydyttävästi"

VR:n tiedotus on sujunut matkustajien mukaan tyydyttävästi. Matkan katkeamisen syystä kerrottiin, mutta esimerkiksi korvaavien bussikuljetusten yksityiskohdista ei ollut tarpeeksi tietoa.

nainen junassa
Emmi Mäkinen oli maanantaina matkalla töihin, kun ratavaurio pysäytti junaliikenteen Hyvinkään ja Hämeenlinnan välillä.Pekka Heikura / Yle

Matkustaja Emmi Mäkinen oli matkalla Tampereelta Helsinkiin. Hän oli matkalla töihin, mutta myöhästyi nyt reilusti. Hän suhtautui tilanteeseen tyynesti, mutta olisi kaivannut VR:n puolelta enemmän käytännön tietoa.

– Olisin kaivannut tilanteesta parempaa tiedotusta. Matkustajat joutuivat kyselemään mitä tapahtuu ja mihin bussiin pitäisi mennä, sanoo Mäkinen.

Matkustajat ovat suhtautuneet tilanteeseen rauhallisesti. Yleinen mielipide on ollut, että onneksi onnettomuudessa ei ole loukkaantunut kukaan.