Kysely: Peab ja Arizona Chemical parhaat kesätyönantajat

Työnantajia arvioitiin muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella.

kesätyö
Peabin kyltti
Mauri Ratilainen / AOP

Rakennusyhtiö Peab ja kemianyhtiö Arizona Chemical valitiin parhaiksi kesätyönantajaksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan järjestämässä verkkokyselyssä.

Suurten yhtiöiden sarjassa menestyivät Peabin lisäksi metsäkoneyritys Ponsse ja vuokra-asuntoyhtiö VVO.

Pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa toisen sijan jakoivat jäätelökioskiyritys Jarkko Nikkilä ja lasten leiritoimintaa järjestävä Lasten Kesä.

Kilpailuun osallistui 95 työnantajaa ja niitä arvioi verkkokyselyssä yhteensä 5 036 kesätyöntekijää. Voittajat valittiin kesätyöntekijöiltä saadun kokonaispalautteen avulla.

Työnantajia arvioitiin muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella.

Kesätyöntekijät kaipaavat lisää palautetta

Kyselyn mukaan nuoret kokevat, että kesätyöpaikoissa on hyvä ilmapiiri ja esimiehen kanssa on helppo keskustella. Heikoimman arvion kesätyönantajat saivat palautteen antamisesta.

– Työelämään on siirtymässä uusi sukupolvi, joka on tottunut saamaan jatkuvaa ja kehittävää palautetta. Esimiestyöskentelyssä ollaan siksi täysin uudenlaisen haasteen edessä, sanoo kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen tiedotteessa.

– Palautteen antamisen käytännöt vaativat uudenlaista näkökulmaa ja aktiivisuutta esimiehiltä.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistui yli 300 työnantajaa, jotka työllistivät yhteensä yli 50 000 nuorta.

Vastuullinen kesäduuni 2016 on T-Median, Taloudellisen tiedotustoimisto TATin, Soneran, Nokian, RAY:n ja Oikotien kampanja, jonka tavoitteena on saada työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän kesätyöpaikkoja.