Lappeenranta pystyi pitämään alkuvuodesta eurot tarkasti hallussa

Toimialat ovat pystyneet sinnittelemään talousarvion mukaisissa lukemissa tammi-kesäkuussa. Kulttuurin toimialalla myynti pitäisi saada kiihtymään, jotta budjetti ei ylittyisi.

toimialat
Grafiikka, jossa päätöksentekijän nuija ja rahoja.
Yle

Lappeenrannan kaupungin ensimmäinen vuosipuolisko on pysynyt pääosin taloudellisissa raameissaan.

Ainoastaan kulttuurin toimialalla ennakoidaan talousarvion ylitystä, mikäli kulttuuripalveluiden myynti ei kasva loppuvuoden aikana.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan Lappeenrannan velkaantuminen on tasaantumassa ja voi vielä jopa pienentyä vuoden loppuun mennessä.

– Lainamäärään vuoden lopussa vaikuttavat investointien aikataulut, kertoo kaupunginjohtaja Kimmo Jarva tiedotteessa.

Vaikka verotulot putoavat tänä vuonna, ovat valtionosuudet olleet odotettua paremmat. Lisäksi kaupungin kiinteistöjen myynti on onnistunut ennakoitua paremmin.

Kilpailukykysopimuksen vaikutukset epäselviä

Kaupunkikonsernin yhtiöt ovat myös pysyneet ensimmäisellä vuosipuoliskolla budjeteissaan.

Konsernin tulos nousee huomattavasti jopa budjetoitua paremmaksi, koska Eksoten tulos tulee olemaan arvioitua parempi. Myös Energia-konsernin verkonrakennusyhtiön järjestelyihin liittyvä kertaluontoinen myyntivoittokirjaus tulee vaikuttamaan konsernin tulokseen positiivisesti.

Kimmo Jarva muistuttaa, että kaupungin rahoituksessa on lähivuosina vielä paljon epävarmuustekijöitä muun muassa siksi, että kilpailukykysopimuksen lopullisia vaikutuksia kuntiin ei voi vielä sanoa.