Kaupunginhallitus tiukkana: Kivistön jäteputkivalitukset nurin, sopimussakko uhkaa yhä

Vantaa on päättänyt periä 17 asuntomessualueen kiinteistönomistajalta sopimussakon, joka vaihtelee 34 000:sta 86 000:een euroon. Asukkaat vaativat, että kaupunki pyörtää päätöksensä, mutta kaupunginhallitus päätti maanantaina pitää päänsä.

Kotimaa
Vantaan asuntomessut järjestettiin viime vuonna Kivistössä.
Vantaan asuntomessut järjestettiin viime vuonna Kivistössä.Antero Tenhunen/Asuntomessut

Vantaan Kivistön asuntomessualueen kiinteistönomistajia uhkaa edelleen kymmenientuhansien eurojen sopimussakko. Kaupunginhallitus hylkäsi asukkaiden oikaisuvaatimukset sopimussakkojen perimisestä kokouksessaan maanantaina.

Päätös ei ollut yksimielinen, vaan se syntyi 14-2 päättyneen äänestyksen jälkeen. Kaksi kaupunginhallituksen perussuomalaisvaltuutettua kannatti oikaisuvaatimusten hyväksymistä.

Kaupunki on päättänyt periä 17 asuntomessualueen kiinteistönomistajalta sopimussakon, joka vaihtelee 34 000:sta 86 000:een euroon.

Tontin ostajien olisi kaupan ehtojen mukaan pitänyt liittyä jätteiden putkikeräysjärjestelmään. Monet ostajat ovat kuitenkin jääneet järjestelmän ulkopuolelle ja hankkineet tavalliset roska-astiat.

Asukas: Meitä ajetaan väkisin järjestelmään

Sami Vuorinen, joka on yksi oikaisuvaatimuksen tehneistä kiinteistönomistajista, sanoo olevansa pettynyt kaupunginhallituksen päätökseen.

– Tämän mankelin jälkeen en ole edes kovin yllättynyt päätöksestä. Tässä on ollut nyt vähän sellainen meininki, että meitä ajetaan väkisin putkikeräysjärjestelmään.

Hän vaati kaupungin sopimussakkopäätökseen oikaisua, koska kaupungin tarjoamassa sopimuspaperissa on hänen mukaansa "useita lainvastaisuuksia".

– Sopimuspaperissa on kohtia, jotka ovat vastoin jäte- ja kuluttajalakeja. Usea täällä asuva joutuu esimerkiksi viemään roskapussin 400 metrin päähän, jotkut jopa yli sen.

Vuorinen on valmis lähtemään vielä oikeuteen taistelemaan asiasta.

– Meillä on laki puolellamme. Jossain vaiheessa kaupungin herroille kerrotaan, että miten lakia tulee noudattaa.

Vuorisen mielestä kaupunki on kohdellut asuntomessualueen asukkaita epäkiitollisesti.

– Teimme aika paljon messujen onnistumisen eteen ja tämä on sitten palkkio, Vuorinen puuskahtaa.