1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Rajusti uudistunut kärppälauma luottaa omaan tekemiseensä SM-liigakauden alla

Oulun Kärpät lähtee alkavaan liigakauteen täysin uudistuneena. Uusi päävalmentaja Kai Suikkanen lupaa joukkueelta aktiivisempaa, nopeampaa ja aggressiivisempaa kiekkoa. Ison palapelin palaset alkavat olla kohdallaan, mutta Suikkanen korostaa paletin olevan valmis keväällä, kun pyttyjä jaetaan.

Kuva: Tomi Hänninen

Oulun Kärppien kauden 2016–2017 edustusjoukkueessa nähdään uusien tulokkaiden lisäksi myös tuttuja pelaajia. Maalivahti Jussi Rynnäs sekä  kahdeksan suomenmestaruutta voittanut puolustaja Ilkka Mikkola ovat nimekkäitä paluumuuttajia. Leikkauksesta toipunut Lasse Kukkonen jatkaa Oulun Kärppien kapteenina.

Entinen Kärppä-pelaaja, oululaislähtöinen Kai Suikkanen aloitti kärppälauman päävalmentajana toukokuussa. Hän korostaa, että uudistuneen joukkueen kanssa edessä on pitkä projekti.

– Me rakennamme palapelin ihan uudestaan.  Se on iso palapeli, jossa on paljon palasia, jotain on jo valmiinakin. Joka päivä harjoituksellisesti saamme lisää juttuja mukaan. Hyvä tästä tulee, mutta aikaa se tulee ottamaan, Suikkanen kertoo.

Toki töitä on paljon edessä, mutta uskon, että keväällä joukkue taistelee menestyksestä.

Harri Aho

Homma on valmis keväällä

Luottavaisin mielin tulevaan SM-liigakauteen on lähdössä myös Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

– Voitettujen CHL-pelien perusteella joukkueella on lupaavat otteet. Toki töitä on paljon edessä, mutta uskon, että keväällä joukkue taistelee menestyksestä.

Tulevasta kaudesta Suikkanen odottaa, että joukkuepeliä saadaan jossain vaiheessa kautta hyvälle mallille ja tuotua omia junioreita joukkueeseen. Myös Suikkasen tähtäin on keväässä.

– Pärjäämisen aika ei ole vielä syys–lokakuussa, vaan pärjäämisen aika on ensi keväänä, kun aletaan pyttyjä ja mitaleita jakamaan. Siihen mennessä homma saadaan valmiiksi.

Suikkanen kehuu Kärppien nykyisiä vahvuuksia ja tahtoo tehdä ne entistä paremmin. Hän myös lupaa tuoda joukkueeseen jotain uutta.

– Haluan pelata aktiivisempaa, nopeampaa ja aggressiivisempaa jääkiekkoa. Yritetään saada niitä työnnettyä joukkueeseen mukaan ja saada tästä vielä pikkuisen parempi Kärpät.

Puolustus Kärppien kivijalka

Kärppien tuorein hankinta on ruotsalainen keskushyökkääjä Niklas Olausson. Harri Ahon mukaan joukkueeseen haetaan vielä vahvistusta puolustukseen.

– Puolustuksen suhteen ei ole tosin kiirettä. Lasse Kukkonen on siinä kunnossa, että hän palaa takaisin. Puolustuksesta löytyy leveyttä, kokemusta ja nuoruutta. Nuoren Taneli Ronkaisen otteet ovat olleet hyviä.

Puolustuksesta löytyy leveyttä, kokemusta ja nuoruutta.

Harri Aho

Maalivahdeista kaksikko Rynnäs ja Aittokallio ovat esittäneet hyviä otteita. Samoin hyökkäyksessä on uusia mielenkiintoisia nimiä, jotka tulevat olemaan merkittävissä rooleissa tulevissa peleissä.

– Mikael Ruohomaa, Ville Leskinen ja Saku Mäenalanen ovat osoittaneet jo hyviä otteita. Myös nuorista hyökkääjistä Vartiainen, Kestilä ja Kalapudas ovat olleet positiivisia pelaajia.

Kärppien SM-liigakausi alkaa 16.9 vierasottelulla TPS-Kärpät. 17.9 Kärpät kohtaa Hämeenlinnassa HPK:n.