1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kasvihuoneet

Rovaniemen kaupunginhallitus ei muuta Pöykkölän kasvihuoneiden purkupäätöstä

Rovaniemen kaupunginhallitus päätyi maanantaina yksimielisesti kannattamaan kaupunginjohtaja Esko Lotvosen esitystä liittyen Pöykkölän kasvihuoneisiin. Tämä murtaa kuntalaisaloitteen tekijöiden toiveen alueen muuttamisesta siirtolapuutarhaksi.

kasvihuoneet
Viimeiset joulumarkkinat Pöykkölän kasvihuoneilla joulukuussa 2015
Pöykkölän kasvihuoneet palvelivat vuosia joulumarkkinoiden pitopaikkana.Marjukka Talvitie / Yle

Joukko kaupunkilaisia esitti, että luonto-opisto vanhat kasvihuoneet muutettaisiin kaupunkilaisten siirtolapuutarhoiksi ja vanhan koulukiiinteistön alueesta tehtäisiin kaupunkiviljelyä tukeva ekokylä.

Rovaniemen ympäristölautakunta on jo toukokuussa päättänyt purkaa alueelta 17 rakennusta, mukaan lukien suuret kasvihuoneet. Rovaniemen kaupunginarkkitehdin mukaan purkutyöt on jo kilpailutettu ja ne alkavat tämän vuoden puolella.

Asiaa ei voida enää muuttaa kaupunginhallituksessa, koska se ei lain mukaan voi ratkaista ympäristölautakunnalle kuuluvia asioita, kaupunginarkkitehti perustelee. Kasvihuoneet siis puretaan päätöksen mukaisesti.

Rovaniemen kaupunki osti Pöykkölästä luonto-opiston niin sanotun Metsäruusun alueen viime vuoden lopulla, ja aikoo rakentaa Kemijoen mutkaan asuintaloja ja mahdollisesti myös liikerakennuksia.

Lue seuraavaksi