Päivän uutistärpit: Virolaiset jatkavat presidentin valintaa ja Brasilian Rousseffin viraltapano ratkeamassa

Virossa uuden presidentin etsintä jatkuu. Brasiliassa virkasyytteen saaneen Dilma Rousseffin presidentinuran kohtalo vaakalaudalla. Suomalaishankkeita rahoittaneen Euroopan investointipankin pääjohtaja vierailee maassamme. Pro Agrian ennuste puolestaan kertoo miltä näyttää Suomen satotilanne.

Siim Kallas. Kuva: Siim Lovi / ERR

Virossa valitaan seuraavaa presidenttiä

Virossa jatkuu äänestys maan seuraavasta presidentistä. Maanantaina yksikään kolmesta ehdokkaasta ei onnistunut kokoamaan 2/3 enemmistöä parlamentin äänestyksessä.

Toista kierrosta varten ehdokasasettelu alkaa uudelleen. Tiistaina äänestyksessä on mukana myös pääministeripuolueen reformin presidenttiehdokas Siim Kallas. Jos kukaan ehdokkaista ei saa tiistaina tarvittavaa enemmistöä, vaalit siirtyvät valitsijamiesten päätettäväksi.

Päätös Rousseffin viraltapanosta lähestyy Brasiliassa

Brasiliassa maan senaattorit jatkavat viraltapannun presidentin Dilma Rousseffin virkasyytteen käsittelyä. Päätöstä mahdollisesta lopullisesta viraltapanosta odotetaan tiistaina, mutta se saattaa venyä keskiviikkoon asti.

Jos senaatti päättää Rousseffin viraltapanosta, hänen varapresidenttinsä Michel Temer vannoo virkavalan ja toimii presidenttinä virkakauden loppuun vuoteen 2018 saakka.

Vapaavuoren pomo tapaa Suomen poliittisen johdon

Euroopan investointipankin (EIP) pääjohtaja Werner Hoyer vierailee tänään Suomessa. Hoyer tapaa pääministeri Juha Sipilän, valtiovarainministeri Petteri Orpon ja elinkeinoministeri Olli Rehnin.

Jan Vapaavuori on EIP:n varapääjohtaja. Pankki on mukana rahoittamassa merkittäviä kotimaisia investointeja kuten Metsä Groupin biotehdasta Äänekoskella.

Pro Agria antaa satoennusteen

Pro Agria julkistaa tänään tuoreimman satoennusteen.

Suuressa osassa maata heinä-elokuun sateet ovat vaikeuttaneet viljelysten hoitoa. Tilanne kuitenkin vaihtelee eri puolilla Suomea. Korjuuhetken sääolot ovat ratkaisevia sadon onnistumiselle.

Selkeä sää voi tuoda pakkasta Pohjoiseen

Länsi-Suomesta Länsi-Lappiin ulottuvalla alueella on luvassa paikoin sadekuuroja. Päivän mittaan sadealue siirtyy idemmäksi.

Yöllä lämpötila voi laskea pakkasen puolelle pohjoisimman Suomen selkeillä alueilla.