1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntapolitiikka

Kokkolan kaupunginhallituksen riitely johti poikkeukselliseen vaatimukseen: RKP:n ryhmä vaatii jäsenensä eroa

Kokkolassa kaupunginhallituksen läpi kesän vallinneeseen tulehtuneeseen tilanteeseen odotetaan ratkaisua lähipäivinä. RKP:n valtuustoryhmä vaatii riidan keskiössä olevan jäsenensä eroa kaupunginhallituksesta. Marlén Timonen ilmoitti maanantain ryhmäkokouksessa, ettei harkitse eroa.

kuntapolitiikka
Marlèn Timonen
Suomen ruotsalainen kansanpuolue

RKP päätyikin lähettämään maanantaina julkisuuteen tiedotteen, jossa se kertoo, että luottamuskriisi ei koske asia- tai kielikysymyksiä, vaan Marlén Timosen yhteistyökyvyttömyyttä hallituksessa sekä haluttomuutta noudattaa pelisääntöjä.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Mats Brandt kertoo, että Timosen kanssa käytiin pitkä ja syvällinen keskustelu.

– Timonen sanoi, ettei aio eroa. Hän mukaansa hänellä on vielä toimintaedellyksiä hallitustyöskentelyyn, kertoo Timosen kanssa käydyistä keskusteluista ryhmäpuheenjohtaja Brandt.

RKP jää odottamaan nyt Timosen siirtoa. Ryhmä ei päätynyt antamaan varoitusta tai harkitsemaan ryhmästä erottamista.

– Tässä nyt odotetaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Meidän mielestä luottamus palautuisi ja tilanne rauhoittuisi, jos hän suostuisi vapaaehtoisesti eroamaan.

Taustalla on läpi kesän jatkunut hallituskriisi. Timosen toimintatatavat ovat herättäneet arvostelua ja närää hallituksen jäsenissä.

RKP toteaa lisäksi, että se on puolueena ja luottamustehtävissä täysin riippuvainen hyvästä yhteistyöstä muiden puolueiden sekä virkamiesten kanssa.

– Koska Timonen on menettänyt luottamuksen, katsomme että hänen tulisi luopua paikastaan kaupunginhallituksessa, RKP linjaa tiedotteessaan.

Lue seuraavaksi