Maastopyöräilyideasta Tahkon ideakilpailun voittaja

Maasto- ja alamäkipyöräilyyn liittyvä idea on voittanut kilpailun, jolla etsittiin Tahkon matkailukeskukseen vetovoimatekijää.

Tahkovuori
Tahkon rinteet kesällä
Helmi Nykänen / Yle

Tahkon matkailukeskuksen Next Tahko -ideointikilpailun voittajaksi on valittu maasto- ja alamäkipyöräilyyn liittyvä idea, joka on saanut nimekseen Bike Park. Kilpailun raati pitää sitä potentiaalisimpana ideana.

Kuopio-Tahko Markkinointi järjesti kesällä ideakilpailun vetovoimatekijästä, jonka tulee olla toteuttamiskelpoinen, soveltua Tahkon kokonaiskuvaan ja olla taloudellisesti merkittävä.

Kilpailuun tuli yli 400 ehdotusta ja niistä pyöräilyyn liittyviä ehdotti runsaat 40 henkilöä. Tahko on jo nyt pienimuotoinen maastopyöräilyn keskus ja sen edellytyksiä merkittävämmäksi maastopyöräilypaikaksi pidetään hyvinä.

Kilpailun raati arpoi pyöräilyidean lähettäneistä kilpailun voittajan, joka on Lauri Tammi. Hän perusteli esitystään sillä, että lisäämällä eri tasoista ja laatuista ajettavaa Tahkolla voi olla mahdollisuudet kilpailla kuuluisien ulkomaalaisten bike parkkien rinnalla.

Kilpailu liittyy Tahkolla meneillään olevaan Tahko Action Planin laadintaan.