Rinne Veikkaus-pomon palkasta: "32 000 euron kuukausipalkka on tässä tilanteessa kohtuuton"

Rinteen mukaan uuden Veikkauksen toimitusjohtajalle maksettava kuukausipalkka lähettää väärän viestin. Hän penää yleisemminkin palkkamalttia yritysjohtajille.

Antti Rinne. Kuva: Juha Korhonen / Yle

SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Rinne kritisoi uuden Veikkauksen toimitusjohtajalle maksettavan palkan suuruutta.

Rinteen mukaan Veikkauksen toimitusjohtajalle maksettava 32 000 euron kuukausipalkka on "kohtuuton ja lähettää väärän viestin" tilanteessa, jossa palkansaajiin on kohdistettu pakkolakeja mutta yritysjohtajille jätetty valinnanvapaus.

Rinne patistaakin Sipilää ottamaan asian esille asiasta vastaavan ministerin kanssa.

Rinne suomii hallitusta ja pääministeri Juha Sipilää (kesk.) yleisemminkin siitä, ettei pakkolakeja ole ulotettu koskemaan kaikkein varakkaimpia, vaan yritysjohtajille on jätetty asiassa valinnanvapaus.

– Tämä on täysin väärä viesti suomalaiselle yhteiskunnalle ja kertoo sekä pääministeri Sipilän että hallituksen huonosta pelisilmästä, Rinne kirjoittaa Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun).

– Onko tämä kohtuullista ja aiotteko vetoomusten lisäksi myös tehdä jotain? hän myös kysyy.

Veikkauksen, Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) ja Fintoton rahapelitoiminnot yhdistävä uusi rahapeliyhtiö aloittaa toimintansa vuodenvaihteessa. Yhtiön nimeksi tulee Veikkaus.

Sen toimitusjohtajaksi nimitettiin kesällä nykyisen Veikkauksen liiketoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski.