yle.fi-etusivu

Kolme omaishoitajaa kysyi uudelta sosiaali- ja terveysministeriltä miten, kuka ja missä – katso vastaukset videolla

"Putosin niin valtavaan monttuun, että mitä nyt voi tapahtua", kertoo omaishoitaja kokemuksistaan. Katso, kuinka uusi ministeri Pirkko Mattila (ps.) vastasi Porissa omaishoitajien kysymyksiin. Kysymykset koskivat kuljetuspalveluja, tiedonsaantia ja henkilökohtaisia avustajia.

politiikka
Uutisvideot: Omaishoitajien terveiset ministeri Mattilalle
Uutisvideot: Omaishoitajien terveiset ministeri Mattilalle

Kolme omaishoitajaa, Hilkka Viljanen, Terttu Lahtinen ja Kauko Västilä, lähettivät terveiset uudelle sosiaali- ja terveysministerille Pirkko Mattilalle.

Kaikki kolme saivat myös esittää ministerille yhden kysymyksen. Videossa kuullaan ministeri Mattilan vastaukset muun muassa seuraaviin omaishoitajien kysymyksiin:

Omaishoitajat tarvitsevat helpotusta käytännön arjen sujumiseen. Miten ajokortiton omaishoitaja pääsee kulkemaan – voisiko hänkin käyttää sairaalle myönnettyä kuljetuspalveluoikeutta?

Omaishoitajaksi päätyvä ei saa riittävästi tietoa. Miten tullaan järjestämään, että tieto kulkee jo tilanteen alkuvaiheessa?

Omaishoitaja tarvitsee enemmän vapaapäiviä, mutta kuka ja missä vastaa potilaan hoidosta kun hoitaja on vapaalla? Miten henkilökohtaisen avustajan saa sitä tarvitseville?