1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnanhallitukset

Tuulivoimayhtiö tekee oikaisuvaatimuksen Keminmaan hylkäävästä päätöksestä

Keminmaan kunnanhallitus hylkäsi viime viikolla Lumituulen kanssa tehtävän kaavoitussopimuksen, vaikka kunta on lainvoimaisella päätöksellä sitoutunut kaavoitukseen. Yhtiö tekee kunnanhallituksen päätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Kuva: Laura Valta / Yle

Tuulivoimayhtiö Lumituuli tekee oikaisuvaatimuksen Keminmaan kunnanhallituksen päätöksestä. Kunnanhallitus hylkäsi viime viikolla yhtiön kanssa tehtävän kaavoitussopimuksen, vaikka aiemmin kunnassa oli päätetty käynnistää kaavoitus, kunhan kaavoitussopimus on tehty.

– Kun aiemmin on jo tehty päätös osayleiskaavoituksen aloittamisesta, päätös ei ollut muodollisestikaan oikein. Kyllä kunnan olisi tullut vähintään osoittaa, mitä kohtia sopimuksessa olisi tullut muuttaa eikä vain kieltäytyä tästä versiosta, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Sampsa Hario.

Myös Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posio on ollut asiasta eri mieltä kunnanhallituksen kanssa. Hän jätti kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen, koska päätös poikkesi lainvoiman saaneesta päätöksestä ilman perusteluja.

Kaavoitussopimuksessa olisi sovittu muun muassa, että Lumituuli vastaa kaavoituksen kustannuksista. Sopimus olisi koskenut Kivivaaran - Tornivaaran aluetta.