Särkänniemen hallitus antoi toimitusjohtajalle synninpäästön

Särkänniemen hallitus on tyytyväinen toimitusjohtajan selvitykseen delfiinien siirtokohusta. Hallituksen mukaan yhtiön viestintä ei kuitenkaan onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Särkänniemi
Laatikkoa lastataan rekkaan
Kaisu Jansson / Yle

Delfiinikohun pyörteisiin joutunut Särkänniemi Oy:n hallitus tiedotti tiistai-iltana kokouksensa jälkeen, että toimitusjohtaja Miikka Seppälä nauttii hallituksen täyttä luottamusta. Hallituksen mukaan delfiinien siirtokohusta selvitystä vaatinut Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen pitää selvitystä riittävänä.

Särkänniemi lupaa tarkistaa viestintäkäytäntöjään ja parantaa tiedottamistaan tulevaisuudessa. Tiedotteen mukaan yhtiöllä ei ole tarve salata asioita, vaan se haluaa toimia avoimesti ja läpinäkyvästi.

Yhtiö on sopinut, että Kreikasta raportoidaan delfiinien voinnista säännöllisesti Särkänniemelle. Yleisölle välitetään tietoa eläinten hyvinvoinnista Särkänniemen nettisivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta.

Särkänniemi aikoo tulevaisuudessa laajentaa vuoropuhelua eläinsuojelujärjestöjen ja muiden tahojen kanssa. Tämän johdosta perustetaan neuvonantajaryhmä, joka tukee liiketoiminnan vastuullista kehittämistä.

Hallituksessa istuu viestinnän asiantuntijoita

Särkänniemi Oy on Tampereen kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö. Aiemmin pelkästään tamperelaispoliitikoista koostunutta hallitusta täydennettiin pari vuotta sitten ulkopuolisilla asiantuntijoilla.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä
Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.Petri Aaltonen / Yle

Hallitukseen kuuluvat muun muassa Aamulehden entinen päätoimittaja, Elinkeinoelämän Valtuuskunnan Evan johtaja Matti Apunen, Linnanmäen huvipuiston entinen johtaja Risto Räikkönen sekä SOK:n pääjohtajanakin toiminut vuorineuvos Kari Neilimo.

Apusen lisäksi viestintäalan kokemusta on ainakin hallituksen jäsen Auli Korhosella. Korhonen on SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija, jolla on toimittajataustaa.

Kansanedustaja Sofia Vikmanin johtamaan hallitukseen kuuluvat myös kuntapoliitikot Erkki Axén (kok.), Tarja Jokinen (sd.), Ilkka Järvelä (vas.) ja Irene Roivainen (vihr.).

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus