Porilaistytön murhaajan elinkautistuomio pysyi hovissa

Porilaisen teinitytön surmanneen Ramin Azimin elinkautistuomio säilyi hovioikeudessa. Azimi raiskasi ja murhasi porilaisen 17-vuotiaan entisen seurustelukumppaninsa tammikuussa 2015.

Kotimaa
Mies on vetänyt vihreän maiharin hupun kasvojensa suojaksi ja nojaa päätään oikeussalin pöytään.
Ramin Azimi kuvattuna käräjäoikeuden istunnossa.Katja Halinen / Yle

Porilaisen teinitytön murhanneen Ramin Azimin elinkautinen vankeusrangaistus säilyy voimassa. Vaasan hovioikeus katsoo, että Azimi on syyllinen murhaan ja useisiin muihin rikoksiin.

Käräjäoikeus tuomitsi Azimin teosta marraskuussa. Azimi raiskasi ja surmasi porilaisen 17-vuotiaan entisen seurustelukumppaninsa vuoden 2015 tammikuussa. Hovioikeuden mukaan aineiston perusteella ei voinut päätyä muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että Azimi on syyllistynyt sekä raiskaukseen että murhaan.

Törkeitä rikoksia

Murha tapahtui Kokemäellä. Viime vuoden tammikuun lopulla Helsingistä lähtenyt Ramin Azimi otti entisen seurustelukumppaninsa kyytiin Porissa ja vei hänet Ulvilan kautta Kokemäelle, jossa poltti tämän ulkorakennuksessa. Tyttö kuoli sidottuna tulipalossa.

Muista tuomioon sisältyneistä rikoksista törkeä raiskaus tapahtui oikeuden mukaan Ulvilan Kullaalla. Lisäksi tuomio tuli törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta.

Tuomittu mies on asunut Suomessa pitkään, mutta hänellä ei ole ollut Suomen kansalaisuutta vaan pelkkä oleskelulupa.

Hovioikeuden päätöksestä voi vielä hakea muutosta korkeimmasta oikeudesta.