Korpilahti-lehden omistaja vaihtuu – päätoimittaja osti liiketoiminnan

Paikallislehti Oy on myynyt Korpilahti-lehden liiketoiminnan päätoimittaja Maarit Nurmiselle. Omistajanvaihdos tapahtuu lokakuun alussa.

Korpilahti
Korpilahti-lehden päätoimittaja Maarit Nurminen osti elokuun lopussa 2016 Korpilahti-lehden liiiketoiminnan.
Pekka Suomäki

Korpilahti-lehti on kamppaillut talousvaikeuksien kanssa usean vuoden ajan. Kovin isku paikallislehdelle oli seitsemän vuotta sitten loppunut päivittäistavarakauppojen ilmoittelu.

Hallituksen puheenjohtaja Satu Pakkalénin mukaan taloutta on yritetty saada kuntoon monin keinoin, mutta pysyvää ratkaisua ei ole löydetty.

– Kun päätoimittaja ilmoitti olevansa halukas ostamaan liiketoiminnan itselleen, suurimmat omistajatahot katsoivat sen olevan ratkaisu, joka varmistaa Korpilahti-lehden ilmestymisen myös tulevaisuudessa.

Korpilahti-lehti on 45-vuotias paikallislehti, joka perustettiin aikoinaan muun muassa Korpilahden kunnan ilmoituslehdeksi. Suurimmat osakkeenomistajat yhtiössä ovat olleet Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ja Korpilahden kunnalta lehden osakkeet perinyt Jyväskylän kaupunki.

Päätoimittaja Maarit Nurminen on työskennellyt lehdessä vuodesta 2001 lähtien. Hän uskoo pystyvänsä yrittäjänä karsimaan lehden kuluja ja turvaamaan siten oman lehden ilmestymisen Korpilahdella.