Kimi Räikkösen motocrossrata ei tarvitse ympäristölupaa – "Muutaman desibelin ylitys ei ole merkittävä"

Monet Kimi Räikkösen naapurit Porkkalanniemessä ovat valittaneet formulatähden motocross-radan melusta. Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnan mukaan radasta ei aiheudu naapureille merkittävää haittaa.

urheilu
Spotlight: Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa
Spotlight: Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa

Kimi Räikkösen naapurit Porkkalanniemessä ovat suivaantuneet formulatähden omille mailleen rakentamasta yksityisestä motocrossradasta.

Naapureita ärsyttää muun muassa radalta kantautuva melu.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta on kuitenkin päättänyt eilisessä kokouksessaan tiistai-iltana, että Räikkösen motocrossrata ei tarvitse ympäristölupaa. Lautakunnan päätös oli yksimielinen.

– Ei siitä kovinkaan paljon käyty keskustelua. Virkamiehet olivat selvittäneet asiaa monelta eri taholta ja käsitelleet tarkasti valituksia. Sitten todettiin, että mitään lupaa ei radalle tarvita, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Corinna Tammenmaa, (Rkp).

Radalla ajetaan satunnaisesti

Radan ympäristön melutasoja on mitattu, mutta raja-arvot eivät ylittyneet merkittävästi. Läheisen Västerruddin tien varressa melun keskiäänitaso on 46,6 desibeliä, kun motocrossradalla ajetaan.

Jokamiehenoikes ei ole semmoinen oikeus, jolla pystytään rajoittamaan omistajan oikeutta käyttää omaisuuttaan.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Corinna Tammenmaa, (Rkp)

Loma-asumiseen käytettävillä alueilla, leirintäalueilla sekä taajamien ulkopuolella sijaitsevilla virkistysalueilla melutason ohjearvo on 45 desibeliä.

– Muutaman desibelin ylitys ei ole merkittävä, kun ottaa huomioon, että radalla ajetaan vain satunnaisesti, Tammenmaa sanoo.

Osa naapureista on myös valittanut siitä, että Räikkönen on aidannut rata-alueen. Tämän on koettu loukkaavan jokamiehenoikeuksia.

– Lautakunnassa todettiin, että jokamiehenoikes ei ole semmoinen oikeus, jolla pystytään rajoittamaan omistajan oikeutta käyttää omaisuuttaan.